[Top] [All Lists]

[TenTec] RFI to Ten Tec power supply

To: <tentec@contesting.com>
Subject: [TenTec] RFI to Ten Tec power supply
From: kg5u@hal-pc.org (Dale Martin)
Date: Mon, 13 Oct 1997 12:23:17 -0500
On Monday, October 13, 1997 8:51 AM, Webster D. 
Williams[SMTP:kr4wm@sccoast.net] wrote:
>HELP! All my station is grounded (well, I think). I'm getting RFI into
>my Ten Tec power supply. People are commenting that my signal doesn't
>sound right, and when I mention that they're probably hearing an echo of
>my signal through my speaker, they tell me that's what it sounds like. I
>didn't realize how bad the problem was until I was working on a handie
>talkie last week, on 440, at 100 milliwatts in the room with the power
>supply. Every time I keyed up I could hear the speaker clicking! I even
>moved the power supply into a steel equipment rack two feet from my
>Corsair II in my shack, and it's now got a grounded layer of steel
>between it and my HF set. Has anyone else experienced this? What was
>your fix? 

Try simply placing the power supply on the other side of the radio 
from where it originally sat and see if that makes a difference.

I had a Triton IV many years ago and the placement of the 
power supply on one side or the other of the radio seemed
to be critical and made a big difference.....can't recall in what, 
but it made enough of a difference in something that I always 
remembered that the p/s had to be on one particular side of
the radio.

What do you mean "hearing an echo of
>my signal through my speaker"??  

Dale Martin, KG5U

FAQ on WWW:               http://www.contesting.com/tentecfaq.htm
Submissions:              tentec@contesting.com
Administrative requests:  tentec-REQUEST@contesting.com
Problems:                 owner-tentec@contesting.com
Search:                   http://www.contesting.com/km9p/search.htm

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>