[Top] [All Lists]

[TenTec] Re: The Solution: OmniVI+ & Alpha87A QSK Together!

To: <tentec@contesting.com>
Subject: [TenTec] Re: The Solution: OmniVI+ & Alpha87A QSK Together!
From: w6ru@lightspeed.net (w6ru)
Date: Mon, 21 Sep 1998 22:45:51 -0700
I just checked my 87A / Omni 6+ mod and mine works QSK just fine with
AGC on or off...in fast or slow QSK...doesn't matter.
Not sure what is going on there Jim ???
Terry - W6RU

Jim Reid wrote:

> Hi again,
> In my post on the subject awhile ago,  I typed this:
> >>Be sure the AGC button is ON (I had put it off last
> >night while fooling around); Omni fast QSK does not
> >seem to work with the AGC OFF. And,  go to menu 1,
> >and shut the LCO back off,  if you have had it on;  this
> >stops the relay clicking noise!
> Actually,  it seems to be just the oposite.  The described
> fix for VI+ and 87A QSK seems to require that the Omni
> AGC be set to OFF !?  What I did when typing the above,
> was have the AGC buttom pushed IN;  and that turns it OFF,
> no ON.
> So, the S meter  does not read, and be ready to turn down the
> RF gain if a strong signal shows up near by;  use at least
> a 500 Hz CW filter when in QSK operation,  or narrower?
> Wonder  why this QSK fix is impacting the use of AGC?
> 73,  Jim,  KH7M

FAQ on WWW:               http://www.contesting.com/tentecfaq.htm
Submissions:              tentec@contesting.com
Administrative requests:  tentec-REQUEST@contesting.com
Problems:                 owner-tentec@contesting.com
Search:                   http://www.contesting.com/km9p/search.htm

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>