[Top] [All Lists]

[TenTec] very odd thing happened

To: <tentec@contesting.com>
Subject: [TenTec] very odd thing happened
From: aa8ve@juno.com (JEFF S JOHNSON)
Date: Sun, 10 Oct 1999 12:36:38 -0400
I thing you have experienced a true to life, dyed in the wool,  official,
GLITCH!   If everything is back and running don't worry, I wouldn't even
try to guess what caused it and if there is a real problem it will come
back. There have been a few times my Omni-V has tried to trick me,
sometimes it was my fault by going half cocked crazy trying to set up a
split in time to get a DX and pressing too many buttons at once. One time
I was running off a "friends" power supply that had a real strange
current cut out at about 15 amps switching on and off very fast which
blew out the software chip and I had to replace it. (By the way if any
one is running an Omni-V and has not upgraded to the version 5 software
you may want to think about getting it and keeping your original as a
spare. To check look at IC7 on your logic board it should say what
version it is, As far as I know #5 was the last one ). There was a time
the rig was jumping about 1.5 Kc not showing on the display but just
jumping in the VFO or something and to clear it I had to switch VFOs a
few times. After trying reset and master reset with no luck I was
thinking about getting a new software chip then I tried one more thing. 
Turned off the power, pulled the backup battery and using a wire jumper
connected to ground, I kind of swept it along all the ICs and components
on the logic board grounding every pin as I went. Leaving the battery out
and holding in the clear button I turned on the power. All the LEDs on
the front panel came on at once then went off I heard 2 beeps then
released the clear button then I installed the backup battery. This was
over 2 years ago and I've not had any glitch,  jump or any problem since.
Happy Omni-fiveing...   73   -Jeff-   aa8ve

On Sat, 9 Oct 1999 23:35:04 -0400 "Scott Howell" <n3byy@yahoo.com>
> well my poor Omni-V suffered some strange illness, but is all well 
> again.
> I was getting ready for the FIsts sprint and guess I tuned up with a 
> bit
> more pwr than usual. The logging program got scrambled from rf 
> getting into
> the serial cable. In any case I got the program straight, but in the 
> process
> something really weird happend.
> I had to reboot the computer and all the sudden I hit the reset 
> button on
> the pc, the Omni just went siolent. Yes, dead like no if you pulled 
> the
> plug.
> well don't know, but odd.
> tia
> 73 de Scott/n3byy
> Laurel MD
> Fists #5030 . Qrp-l #1689
> for immediate response, send mail to n3byy@amsat.org
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Bid and sell for free at http://auctions.yahoo.com
> --


Get the Internet just the way you want it.
Free software, free e-mail, and free Internet access for a month!
Try Juno Web: http://dl.www.juno.com/dynoget/tagj.

FAQ on WWW:               http://www.contesting.com/tentecfaq.htm
Submissions:              tentec@contesting.com
Administrative requests:  tentec-REQUEST@contesting.com
Problems:                 owner-tentec@contesting.com
Search:                   http://www.contesting.com/km9p/search.htm

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>
  • [TenTec] very odd thing happened, JEFF S JOHNSON <=