[Top] [All Lists]

[TenTec] Omni C FMs on Tx.

To: <tentec@contesting.com>
Subject: [TenTec] Omni C FMs on Tx.
From: N4NT@wireco.net (Michael O. Hyder)
Date: Mon, 18 Oct 1999 18:02:42 -0400
Hi Keith--

I never had luck operating an Omni-C from a storage battery.  It may be that
the voltage from the battery is not high enough to permit proper regulation
in the rig.

What you are seeing may be a problem with the frequency changing, as you
say, or with the display changing, or both.

Try running the rig from a real supply and see if that doesn't fix the

Luck and 73 de Mike N4NT@wireco.net

----- Original Message -----
From: K & H Darwin <darwin@together.net>
To: TenTec List <tentec@contesting.com>
Sent: Monday, October 18, 1999 5:22 PM
Subject: [TenTec] Omni C FMs on Tx.

> My newly acquired Omni C changes frequency on TX.  It happens on all
> in both SSB and TUNE modes.  As I increase the drive level, the frequency
> drops.  At max output, the frequency is down by almost 1.5 KHz according
> the digital display.  On air reports say the TX audio is FMing so it isn't
> just a display thing.  The power supply is a deep cycle battery.  While
> VFO needs to be rebuilt, it doesn't show drift problems on RX.
> Where should I look for the problem?
> Keith Darwin
> KD1E
> Ferrisburg, VT

FAQ on WWW:               http://www.contesting.com/tentecfaq.htm
Submissions:              tentec@contesting.com
Administrative requests:  tentec-REQUEST@contesting.com
Problems:                 owner-tentec@contesting.com
Search:                   http://www.contesting.com/km9p/search.htm

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>