[Top] [All Lists]

RE: [TenTec] Re: Orion and SteppIr

To: <tentec@contesting.com>
Subject: RE: [TenTec] Re: Orion and SteppIr
From: "Dick Green WC1M" <wc1m@msn.com>
Reply-to: wc1m@msn.com, tentec@contesting.com
Date: Mon, 1 Nov 2004 15:15:42 -0500
List-post: <mailto:tentec@contesting.com>
I just got a 4-el SteppIR, too, and it works fine with the Orion and WL. 

First, make sure WL works with the Orion with just a plain cable. The AUTO
baud feature works fine with the Orion -- you shouldn't have to edit the ini
file. Once WL and the Orion are talking, connect the SteppIR Y cable. Make
sure you have the cable plugged in correctly. I have one half of the Y going
to the computer and the other half of the Y going to the Orion. The
connector at the long end of the Y goes to the SteppIR. Plug in the Y
portion of the cable (Orion and PC), but don't plug in the SteppIR. Make
sure WL and the Orion are still communicating. Then, plug in the SteppIR. Go
to the Transceiver Setup menu. Make sure Mode is set to Orion and Baud is
set to 57600. Once the parameters are set and saved, turn off the SteppIR
controller and turn it back on. Select General mode and that should get
things going.

73, Dick WC1M

> -----Original Message-----
> From: Lawrence Stoskopf [mailto:stoskopf@tri.net] 
> Sent: Monday, November 01, 2004 9:56 AM
> To: tentec@contesting.com
> Subject: [TenTec] Re: Orion and SteppIr
> Operated in the WWSSB for half of the contest.  ORION worked 
> perfectly as 
> always.  It didn't get me Zone 22, but 39/40 isn't bad and I 
> can't blame the 
> programmers for that!!!! 
> I got my 4 el SteppIR just before the contest.  Hooked it up 
> with WriteLog 
> using the Wye connector supplied.  No Joy.  It would fire up with the 
> correct frequency on WL and then WL would say, "No Rig!".  
> Never got a 
> signal to the SteppIR controller.  Tried a straight thru cord 
> and nothing.  
> WL doesn't have a Comm selector for 57600 baud so tried 
> editing writelog.ini 
> to that setting.  Nothing.  Then put one of the USB/RS232 
> adapters in line.  
> Again nothing.  Am I missing something!  Brains? 
> BTW.  The SteppIr works wonders, especially in the evening 
> when JAs are NW 
> and SA is SE.  The reverse mode works quickly and its fun to 
> listen for a 
> couple of seconds as one set of signals goes into the mud 
> while the other 
> goes over S9!  The BW is rather narrow so manual mode is a 
> bit demanding. 
> Thanks, 
> N0UU
TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>