[Top] [All Lists]

[TenTec] Orion II RTTY Problem

To: tentec@contesting.com
Subject: [TenTec] Orion II RTTY Problem
From: CaseKE@aol.com
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Mon, 13 Feb 2006 23:56:33 EST
List-post: <mailto:tentec@contesting.com>
My Orion II arrived last Friday.  It is working superbly EXCEPT for a RTTY 

I am using AFSK via a sound card (same setup as for my Orion - and that still 
works fine on RTTY).

The problem with the OII is that when I run it on LSB and PBT at 1960 per the 
TenTec instructions, I am not able to get the signal to decode, even though I 
can hear RTTY signals through the speaker or headphones.  The tuning window, 
a pair of orbit-shaped ovals, will not open up for tuning.

HOWEVER, when I go to USB and PB 1960, and also to REVERSE MODE on my RTTY 
software,  all works well and I can make QSOs, except everything is backwards.

Here are some things I tried, with no change in the problem:
1.  Taking audio from the headphones rather than from the audio out on I/O 
plug in back.
2.  Reloading the current update.
3.  Loading the previous update.
4.  Pulling the skins and checking quite carefully for connection problems.

Just to be sure I hadn't goofed something up, I fired up the Orion (I) in 
place of the Orion II and it still works fine using the same setup, so it is 
something to do with the Orion II.

Has anybody had this problem?  Is anyone having success on LSB using AFSK 
RTTY?  Suggestions?  

73, Ken Case K5KC
TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>