[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] Orion II RTTY Problem (Fixed) - Orion users with V2upgrade

To: "Discussion of Ten-Tec Equipment" <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] Orion II RTTY Problem (Fixed) - Orion users with V2upgrade also take heed!!
From: "Don and Diana Cunningham" <wb5hak@duracom.net>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Tue, 14 Feb 2006 13:30:57 -0600
List-post: <mailto:tentec@contesting.com>
----- Original Message ----- 
From: <caseke@aol.com>
To: <tentec@contesting.com>
Sent: Tuesday, February 14, 2006 11:45 AM
Subject: [TenTec] Orion II RTTY Problem (Fixed)

> Thanks to all of you who wrote in response to my note.  I neglected to 
> mention that I am using Writelog, although that does not figure into the 
> solution to the problem.
> Paul Clinton at TenTec and I talked this morning and he walked me through 
> a number of things, one of which worked.  It is pretty simple - when in 
> LSB mode , set the PBT to -1960 (that's MINUS 1960).  That one thing made 
> the difference.  Perhaps I should have been smart enough to try that 
> without prompting, but since the original Orion specified LSB and +1960, 
> and that worked well, it never occurred to me to try -1960.
> One other thing - I finally got a look at the Orion video in which Scott 
> walks us through the use of the Orion.  In particular, the part about 
> programmable AGC and the three adjustable settings was MOST helpful, far 
> more useful than just accepting one of the several suggested DX settings 
> that are floating around.  I am firmly convinced that knowing just a bit 
> more about setting the AGC has been instrumental in succeeding with a few 
> Q's that would not have happend otherwise.
> I lied - one more thing yet.  The O II is a real pleasure to use and I'm 
> thrilled to have it.  Like somebody else mentioned, either conditions have 
> been great, or I am hearing better than I did before with the original 
> Orion.
> 73, Ken K5KC
> ***********************
> My Orion II arrived last Friday.  It is working superbly EXCEPT for a RTTY 
> problem.
> I am using AFSK via a sound card (same setup as for my Orion - and that 
> still works fine on RTTY).
> The problem with the OII is that when I run it on LSB and PBT at 1960 per 
> the TenTec instructions, I am not able to get the signal to decode, even 
> though I can hear RTTY signals through the speaker or headphones.  The 
> tuning window, a pair of orbit-shaped ovals, will not open up for tuning.
> HOWEVER, when I go to USB and PB 1960, and also to REVERSE MODE on my RTTY 
> software,  all works well and I can make QSOs, except everything is 
> backwards.
> Here are some things I tried, with no change in the problem:
> 1.  Taking audio from the headphones rather than from the audio out on I/O 
> plug in back.
> 2.  Reloading the current update.
> 3.  Loading the previous update.
> 4.  Pulling the skins and checking quite carefully for connection 
> problems.
> Just to be sure I hadn't goofed something up, I fired up the Orion (I) in 
> place of the Orion II and it still works fine using the same setup, so it 
> is something to do with the Orion II.
> Has anybody had this problem?  Is anyone having success on LSB using AFSK 
> RTTY?  Suggestions?
> 73, Ken Case K5KC
> _______________________________________________
> TenTec mailing list
> TenTec@contesting.com
> http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/tentec

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>