[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] Orion I V2 beta

To: "Discussion of Ten-Tec Equipment" <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] Orion I V2 beta
From: "Toby Pennington" <toby423@earthlink.net>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Tue, 14 Feb 2006 17:48:49 -0500
List-post: <mailto:tentec@contesting.com>
Mark,  The audio indeed is rougher on the edges and not as robust as in
1.xxx versions.  Here are a few other issues for someone to confirm and then

1. SP is not working,  very little change between settings of 1 to 9
2. The rolloff is acting like a VFO,  the higher you roll it up the lower
the transmit frequency
    is,  and the lower you roll it off the higher the transmit frequency
goes.  In other words,
    instead of the rolloff changing the audio it is changing the transmit
frequency of the rig.
    This is according to on the air tests made this afternoon.
3. Hardware noise blanker actually increases noise instead of reducing
noise.  This was
    checked out on a quiet band.  Some disagreement on this issue.
4. The loss of audio when going from 200hz down to 100hz  cw mode seems to
be in the
     order of 4 to 5 db loss.  Too much loss of audio.

All this needs to be confirmed by others.     Toby  W4CAK

----- Original Message ----- 
From: "Mark DeBord" <markinkpt@hotmail.com>
To: <tentec@contesting.com>
Sent: Tuesday, February 14, 2006 2:21 PM
Subject: [TenTec] Orion I V2 beta

> See my previous note dealing with V2 beta upgrade.
> I went and loaded the beta again just to make sure the TX audio was truly
> different.
> V2 beta does change the TX audio; I bypassed my W2IHY equipment and put a
> 705 mic directly into the rig. I love the 705 mic since it produces GREAT
> audio and is really "good enough" by itself for general communications.
> However, in my opion with the beta, the quality of audio is not the same.
> There is some kind of artifact in the audio now. The mic gain has to be
> turned way down and there is some kind of "noise" on certain words mixed
> that you can hear through the monitor. My buddies on 75 meters I QSO with
> regularly noticed a difference in my audio quality as well.
> I did try and adjust the equalization, but it is I can never get rid of
> "tightness".
> Everything else is working great and I appreciate Ten Tec letting up try
> the beta. I just wanted to make sure I identified this issue and also
> what others are seeing and if they have found a correction.
> Thanks!
> Mark KA4ICK
> _______________________________________________
> TenTec mailing list
> TenTec@contesting.com
> http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/tentec

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>