[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] LDG tuner in O II?

To: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] LDG tuner in O II?
From: Alan Sewell <alan.n5na@gmail.com>
Reply-to: alan.n5na@gmail.com,Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Tue, 25 Dec 2007 19:16:55 -0600
List-post: <mailto:tentec@contesting.com>
Page 3 of the manual for the OT-11P says:  "Congratulations on selecting 
the OT-11P tuner for your Ten-Tec Orion and Orion II transceiver."  So, 
it appears it is supposed to work with the Orion II.


Alan  N5NA

> I think that OT-11P  works ONLY with Orion 1 , hence the problems.
> Worth asking LDG about it.
> Tom, VK2OE
> Tom, VK2OE
> ________________________________
> From: tentec-bounces@contesting.com on behalf of cx7tt@4email.net
> Sent: Sun 23/12/2007 10:38 PM
> To: tentec@contesting.com
> Subject: [TenTec] LDG tuner in O II?
> I just installed the OT-11P AT in my Orion II. It works but not as the
> Manual sez; for instance, manual states, "press and release Tune button
> which will start a tuning cycle and when complete, the word "Tuned" will
> appear in the display. This does NOT happen. It also states that the
> tuning cycle will auto end in a few seconds. This also does NOT happen
> as I have to manually hit "Tune" to disengage the cycle. Finally, the
> manual sez that approx 20w will be transmitted  but it appears that I am
> getting 50w or so during the cycle. Other than that, it DOES tune the
> antenna, "40M CCD" and works pretty well, with SWRs all below 1:2 to 1.
> Better yet are the results; antenna apex 35ft with ends about 18ft. Last
> nite was first op with the CCD "Constant Currrent Distribution" and
> worked HI on 17m, 6Y, TA3 on 20m, YU, IS0 on 40m,  this morning ES on
> 30m and EY on 17m. All cw contacts. Antenna exhibits good low angle
> radiation.
> Anybody care to comment on the LDG tuner? I know it originally was for
> the Orion I so maybe the procedures/display have been changed...
> Finally, after putting the tuner in, I have pretty much lost the cw
> sidetone volumne, "100" is pretty weak plus the volume on the radio is
> about 1/2 even when wide open. Same if I use an ext speaker; most weird
> is that using the headphones does not mute the speaker...back inside to
> check on wires and connections...
> 73
> Tom
> This message is intended for the addressee named and may contain privileged 
> information or confidential information or both. If you are not the intended 
> recipient please delete it and notify the sender. 
> ------------------------------------------------------------------------
> _______________________________________________
> TenTec mailing list
> TenTec@contesting.com
> http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/tentec
TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>