[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] Electret Microphone "plopping/clicking"

To: "'Discussion of Ten-Tec Equipment'" <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] Electret Microphone "plopping/clicking"
From: "Bob Close" <rclose@nhwisp.com>
Reply-to: rclose@nhwisp.com, Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Sun, 13 Sep 2009 06:38:37 -0400
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>
SeaBond strips, or another brand of denture adhesive might help....

Sorry, couldn't stop myself

-----Original Message-----
From: tentec-bounces@contesting.com [mailto:tentec-bounces@contesting.com]
On Behalf Of Peter Frenning [OZ1PIF]
Sent: Sunday, September 13, 2009 6:03 AM
To: Discussion of Ten-Tec Equipment; orion565@yahoogroups.com
Subject: [TenTec] Electret Microphone "plopping/clicking"

I have recently adapted various electret head sets and microphones to my 
Orion 2, running 2.041XT, and have received report on a "Plopping" or 
"Clicking" sound emanating when PTT is activated, it's fairly regular 
making the sound 3-5 times per second. It's clearly audible on Monitor, 
and also when monitoring the signal on another receiver.
I bias the electret element from the voltage present on Pin2 through a 
2.2KOhm resistor, and it does the "plopping" regardless of whether I put 
in a blocking capacitor or not.
It does NOT occur when using my 708 Dynamic desk microphone.

Does anyone have an idea what can be causing this (HW/SW), and of a cure?

Vy 73 de OZ1PIF/5Q2M, Peter

** CW: Who? Me? You must be joking!! **
email: peter(no-spam-filler)@frenning.dk
Ph. +45 4619 3239
Peter Frenning
Ternevej 23
DK-4130 Viby Sj.

TenTec mailing list

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>