[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] Paragon II RS-232 Port

To: <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] Paragon II RS-232 Port
From: "Vic Klein" <vhklein@ptd.net>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Mon, 13 Dec 2010 07:47:20 -0500
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>
I had never heard anything like this on my 585 Paragon, and I often use the
RS-232 port for logging or computer control (and it is always connected to
the computer). After reading Carl's post I tried to find noise and was
finally able to hear some computer RFI, but not a scratchy noise. With the
antenna essentially disconnected I could hear some tones between commands
while everything was waiting for input on some frequencies on 10m. While the
radio was being commanded or responding with status it was quiet. With the
RS-232 plug disconnected I could still hear them, but they were extremely
faint or non-existent. Normal band noise has covered these artifacts up
until I searched, and I hear nothing in normal conditions. Could the OP's
trouble be computer-specific? In other words, have you tried another
computer to see if that is causing the excess noise?

To: "Discussion of Ten-Tec Equipment" <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] Paragon II RS-232 Port
From: "N4PY2" <n4py2@earthlink.net>
Reply-to: N4PY2 <n4py2@earthlink.net>, Discussion of Ten-Tec Equipment
Date: Sun, 12 Dec 2010 12:51:56 -0500
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>

It's typical and normal for the Paragon's.  You are hearing the noise from 
data on the RS232 port.

Carl Moreschi N4PY
121 Little Bell Drive
Hays, NC 28635

----- Original Message ----- 
From: "KA6UUP" <ka6uup@comcast.net>
To: <tentec@contesting.com>
Sent: Sunday, December 12, 2010 12:47 PM
Subject: [TenTec] Paragon II RS-232 Port

>I tried hooking the Paragon up to a computer / Ham Radio Delux via the
> RS-232 port the other day and was successful.
> However, there was a very noticeable "scratching " noise present in the
> speaker audio.
> Using the computer keyboard had an effect on the noise and so I assume
> this is computer interference getting into the radio
> through the RS-232 circuit.
> Is this typical?
> Is there a fix for this or must I just get used to it?
> Tnx es 73,

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>