[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] Symptoms of logic board failure

To: "Discussion of Ten-Tec Equipment" <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] Symptoms of logic board failure
From: "Don Steele" <dsteele@iowatelecom.net>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Fri, 21 Jan 2011 07:26:10 -0600
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>
The original problem started during to 10 meter contest. All was working OK. 
I took a short break, and when I came back, the audio was dead on the rig. I 
cycled power, and at that point, the rig would not power up. No audio, no 
display, and every LED indicator came on. Also the meter lamps were very 
dim. I verified 13.66 volts out of the power supply, pulled the covers and 
could find no obvious issues with a quick look around.
    However, before this all occurred, I was having issues with the rig, 
which may or may not be related to the logic board. Most of this rigs use is 
the second rig for SO2R RTTY contesting. I had many comments that my shift 
was too wide, way off frequency, etc. However these were intermittent. I may 
have made 30 or 40 qso's and only have 1 or 2 comments. Was it bad every 
time? I do not know. I also has flickering meter lamps, with new bulbs, the 
speech processor appeared to be inoperative, and the S meter was not reading 
correctly, mostly stuck at about s 5 with very little movement. I do not 
know,yet,if any of this was related to the logic board.
    I received the rig back this week and hope to begin some testing here 
myself this weekend. I will keep the list informed if I can find any 
issues.I am not a fully trained service tech and do not have any test 
equipment other than a good multimeter, so I will be limited in how far I 
can go with this.

Here is the list of problems from the service department at Ten Tec.

Rid has several major problems.
1.Time base (Logic Board) hard to start and will drop out.
2. Key pad will lock-up
3. Display missing "D" segment
4. Audio will drop out.
5. TX?Audio board needs 1 or 2 crystals,RX and PLL not tested,RF amp working 
but no ALC.

Please keep in mind, I am not faulting Ten Tec or their service department 
in any way. Paul gave me the choice of continuing the trouble shooting and 
repair as far as I was willing to pay for. However, he said we could easily 
spend 400 to 500 dollars and possibly end up with a logic board problem that 
they could not fix. Stopping where they did was my choice financially. As 
has been mentioned these are around a 1000.00 dollar rig used. Would you 
spend up to 500.00 out of your pocket, with no guarantee that the rig would 
be fixed?? Think about it.


----- Original Message ----- From: "Zivney, Terry L." <00tlzivney@bsu.edu>
To: <tentec@contesting.com>
Sent: Wednesday, January 19, 2011 4:56 PM
Subject: [TenTec] Symptoms of logic board failure

>I have seen lots of postings about "logic board failures" but haven't seen
> any listing of the symptoms (specific problems) that caused the owners to
> send their rigs in for repair.  Is there any common problem?
> NT0F, what was the original problem?
> Terry Zivney, N4TZ
> _______________________________________________
> TenTec mailing list
> TenTec@contesting.com
> http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/tentec

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>