[Top] [All Lists]

[TenTec] Orion Update

To: tentec@contesting.com
Subject: [TenTec] Orion Update
From: K8JDC <K8JDC@sbcglobal.net>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Sun, 23 Jan 2011 09:19:54 -0500
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>
Well, my Orion is still acting flaky.  Having worked on it and thought 
about it, I think it's related to the widely-reported RIT issue.  My RIT 
has never worked and I never used it until the last week.  So, I pushed 
gently on the front panel to get it to work a few days ago and then my 
bigger problem with the receiver stopping started a day or two later.  
After I thought it was working okay from snugging the screws, I noticed 
I could induce it to freeze by pushing on the front panel over on the 
left side or lightly tapping on the plastic there.  So, in general, 
flexing of the front panel and related boards is the issue so I started 
suspecting the connectors between the boards much like the RIT deal.

I took the top board off last night and gave the connectors a treatment 
of Deoxit D100 (needle applicator) and put everything back together.  
Now, it's worse.  But I think that may just mean that I'm hitting on the 
real issue now.  I can get the receiver to work by gently flexing the 
boards which is probably related to the connectors between those 
boards.  So, later today, I'll probably take the top board off again and 
look closer at those connectors.

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>