[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] Orion Update

To: tentec@contesting.com
Subject: Re: [TenTec] Orion Update
From: "Dr. Gerald N. Johnson" <geraldj@weather.net>
Reply-to: geraldj@weather.net, Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Sun, 23 Jan 2011 08:45:17 -0600
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>
Or a solder connection on one of those boards.

73, Jerry, K0CQ

On 1/23/2011 8:19 AM, K8JDC wrote:
> Well, my Orion is still acting flaky.  Having worked on it and thought
> about it, I think it's related to the widely-reported RIT issue.  My RIT
> has never worked and I never used it until the last week.  So, I pushed
> gently on the front panel to get it to work a few days ago and then my
> bigger problem with the receiver stopping started a day or two later.
> After I thought it was working okay from snugging the screws, I noticed
> I could induce it to freeze by pushing on the front panel over on the
> left side or lightly tapping on the plastic there.  So, in general,
> flexing of the front panel and related boards is the issue so I started
> suspecting the connectors between the boards much like the RIT deal.
> I took the top board off last night and gave the connectors a treatment
> of Deoxit D100 (needle applicator) and put everything back together.
> Now, it's worse.  But I think that may just mean that I'm hitting on the
> real issue now.  I can get the receiver to work by gently flexing the
> boards which is probably related to the connectors between those
> boards.  So, later today, I'll probably take the top board off again and
> look closer at those connectors.
> Dave
> _______________________________________________
> TenTec mailing list
> TenTec@contesting.com
> http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/tentec
TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>