[Top] [All Lists]

[TenTec] Fw: Omni C transmit off frequency

To: "Ten-Tec Reflector" <tentec@contesting.com>, <rhulett1@consolidated.net>
Subject: [TenTec] Fw: Omni C transmit off frequency
From: "Mike Hyder -N4NT-" <Mike_N4NT@charter.net>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Tue, 22 Mar 2011 10:04:35 -0400
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>
My manual shows the control of which I speak on page 3-56 on the 80708 
Control Board.  It is R-16.  The manual says, "Trimpot R16 is adjusted to a 
value equal to the center position voltage of the OFFSET control, in essence 
the voltage representing NO offset."

----- Original Message ----- 
From: "Mike Hyder -N4NT-" <Mike_N4NT@charter.net>
To: "Discussion of Ten-Tec Equipment" <tentec@contesting.com>
Sent: Tuesday, March 22, 2011 8:41 AM
Subject: Re: [TenTec] Omni C transmit off frequency

> Two things come to mind:
> 1. An internal potentiometer used to set the offset when the OT control is
> turned off.
> 2. The carrier oscillator, set by adjustment of three separate trimmer
> capacitors. (I'm not sure this could even be the problem, but it did come 
> to
> mind).
> I'd suggest finding and adjusting #1 first because it requires no
> instruments to accomplish and it is probably the culprit.
> 73, Mike N4NT
> ----- Original Message ----- 
> From: "Hulett, Russell" <rhulett1@consolidated.net>
> To: <tentec@contesting.com>
> Sent: Monday, March 21, 2011 9:21 PM
> Subject: [TenTec] Omni C transmit off frequency
>> Am back to working with "mint" Omni C I foolishly bought.  After tuning
>> onto a sideband frequency, my transmitted signal is off frequency for the
>> other op, as if RIT were on though it is not. Any ideas?
>> 73, Curt KB5JO 

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>