[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] OII SWR Indication Off on 10 m

To: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] OII SWR Indication Off on 10 m
From: Kim Elmore <cw_de_n5op@sbcglobal.net>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Mon, 06 Feb 2012 12:24:50 -0600
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>
I had noticed the dependence on power level before and thought it 
odd. I've also noticed that it didn't seem all that accurate compared 
to an independent meter. Is the reflectometer used for the internal 
tuner independent form the one used for display? different? If so, 
that explains why the tuner seems to happily find a match that yields 
an identical reading to a match using an external tuner. It also 
explains how we can see an SWR display with and without the tuner installed.

I suppose I'll simply not worry about it!

Kim N5OP

At 11:59 AM 2/6/2012, you wrote:
>Actually, the O II SWR sensor was never that accurate anyway, compared to a
>good external wattmeter.  The O II SWR reading is also dependent on the
>power level, i.e., it reads higher at full output than in the Tune position.
>This is not a V3 problem; it's always been there.
>73 Ray W2RS
>In a message dated 2/6/2012 5:53:03 PM GMT Standard Time, glhuber@msn.com
> >
> > Reply-to:tentec@contesting.com
> > To:tentec@contesting.com
> > Sent from the Internet
> >
> >
> >
> >
>TenTec mailing list

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>