[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] Omni VI and Buxcom

To: tentec@contesting.com
Subject: Re: [TenTec] Omni VI and Buxcom
From: Jim <jlboockh@clear.net>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Tue, 14 Feb 2012 19:48:32 -0600
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>

I have two Rascals and have been using them with Ten Tec rigs for years. 
I currently use one with an Omni VI on AFSK. The "Mic In" plug is green 
and was labeled when I received it with a felt tip pin. The other plug 
is black, unlabeled, and plugged into the Line Out jack. I suspect that 
their plug colors are not standardized.

The other Rascal, as I received it from Buxcom, ran "inverted" on FSK. I 
opened the unit and attached a 1K resistor to the base of the 
transistor. This attaches to a wire that is plugged into the FSK jack on 
the back of the Omni VI and Orion. That worked fine until recently, but 
something must have come loose in what I did because it quit working. So 
I'm on AFSK with the stock Rascal until I get around to fixing the 
other. But AFSK with the Rascal works fine.

Hope this helps. Rascals are inexpensive and it shows.

        Jim  N4AL

On 2/14/2012 2:00 PM, tentec-request@contesting.com wrote:
> Date: Mon, 13 Feb 2012 14:23:59 -0600
> From:n3wd@n3wd.com
> Subject: [TenTec] Omni VI and Bux Com
> To:<tentec@contesting.com>
> Message-ID:<57275e07ba95c25931378c18c5abbca4@n3wd.com>
> Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
> Does anyone have the set up configuration to hook up a Buxcom rascal
> and the Omni VI. Need to know where to hook the Black, Red, White and
> Yellow RCS plugs on the back of the Omni VI
> Bill, N3WD
TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>
  • Re: [TenTec] Omni VI and Buxcom, Jim <=