[Top] [All Lists]

Re: [TenTec] OMNI C Mixer or PTO problem

To: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Subject: Re: [TenTec] OMNI C Mixer or PTO problem
From: Michael Silevitch <msilevitch@coe.neu.edu>
Reply-to: Discussion of Ten-Tec Equipment <tentec@contesting.com>
Date: Mon, 20 Feb 2012 12:48:19 -0500
List-post: <tentec@contesting.com">mailto:tentec@contesting.com>
Thanks Rick

I've done that already and still have the problem.

         Mike K1PEV

On 2/20/12 10:08 AM, "Rick - DJ0IP / NJ0IP" <Rick@DJ0IP.de> wrote:

>The output of the Omni's PTO is routed to an RCA Phono Jack on the rear
>panel marked VFO OUT.
>There is another Jack marked VFO IN fright beside it.
>If you do not have an external VFO, then you must either jumper these two
>jacks together with a short coax cable with Phono plugs on each end, or
>simply solder a jumper across the two jacks inside the radio.
>Rick, DJ0IP
>-----Original Message-----
>From: tentec-bounces@contesting.com [mailto:tentec-bounces@contesting.com]
>On Behalf Of Michael Silevitch
>Sent: Monday, February 20, 2012 2:19 PM
>To: tentec@contesting.com
>Cc: Michael Silevitch
>Subject: [TenTec] OMNI C Mixer or PTO problem
>I am trying to understand a problem with my newly purchased OMNI C. It was
>operating fine according to the person who sold it to me (and I believe
>him!). Upon arrival it seems that the PTO has no output or there is a
>problem mixing the PTO signal. The reason I say this is because I am
>observing displays of 9MHz, 1 MHz or 91MHz depending on the band. There is
>no transmitter drive current. According to the manual the display output
>a sign that mixing with the PTO is not occurring. I assume this also
>correlates with no transmitter current. I think (hope) the problem is
>something simple that was caused by the rough and tumble of shipping. I
>try things like testing the VFO out-in jumper, jiggling cables, leaving
>unit on overnight, etc. I do have the option of shipping the unit back
>but I
>would rather fix it if it is a simple fix.
>Another question. Will the Corsair 263 VFO work on the OMNI C?
>I would greatly appreciate any advice on this problem.
>         Mike K1PEV
>TenTec mailing list
>TenTec mailing list

TenTec mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>