[TOEC] Portabeltesten SK5EW/P

Dan Hultgren sm5imo@swipnet.se
Sun, 20 May 2001 17:54:18 +0200


Call: SK5EW/P
Class: Multi.
Op:  SM5IMO
QSOn: 29 (3,5) + 31 (7) = 60
Rig: TS430-Sport, <1W
Antenn: Dubbeldipol.

Så var ännu en portabeltest avklarad. Portabelkompanjonen FUG drog till Dayton så man fick klara sig på egen hand. Väderflickorna på TV lovade kyla och blåst så alternativ QTH inne i skogen valdes i stället för ordinarie portabel-QTH. Under över alla under, två perfekta skott med slangbellan och dipolen dinglade på 18m höjd (bättre än hemma-dipolen).

Konditionerna var bra med fina signaler främst på 40 men lyckades även knipa Torvald/EZT på 80 efter många om och men. Det kostar på med många omsändningar när man kör lågeffekt. Vädret bättre än förväntat, sol hela tiden och skogen dämpade blåsten så det blev till att skala av sig alla tröjor efter hand.

Några katter bland hermelinerna dök upp i testen i form av fasta stationer som körde med liv och lust. Dom hade tydligen inte läst reglerna men det hjälpte upp QSO-antalet i alla fall även om det inte blir några poäng för dessa QSO!

Synd bara att inte några fler hittar ut i naturen till denna trevliga test. Sista timmen blir lite seg. 10 stationer till skulle göra susen. Övriga Skandinavien har inte kommit igång ännu ( körde en OH och en OZ). Lite mer PR behövs nog även här.

Nu står WPX CW för dörren, en helt annan typ av test! Vi planerar att köra multi/single från SK3W där det blir tufft motstånd i form av bl a OH2U. Inga sega timmar där inte.

73 de Danne/IMO. 



--
TOEC on the Web:          http://www.qsl.net/toec/
Submissions:              toec@contesting.com
Administrative requests:  toec-REQUEST@contesting.com
Problems:                 owner-toec@contesting.com