[Top] [All Lists]

[TowerTalk] KT34XA

To: <>
Subject: [TowerTalk] KT34XA
From: (David O. Hachadorian)
Date: Sun, 27 Jul 1997 00:00:33 EDT
On Sat, 26 Jul 1997 19:52:16 -0700 Joe Humet <> writes:

>I seem to be having a problem with my KT34XA. The swr went up on all
>bands so I took it down off the tower to check it out. I don't see
>anything wrong. All the element specs look to be ok. I have check the
>connections from the balum to the driven and thats good to.
>Everything was workin fine till we had a ice storm back in Apirl
>and one of the driven elements got bent a bit. I have strighten it out
>but the swr has not changed. Now i'm lost. HELP !! Any ideas please.
>I remember someone on here a few months ago saying something about 
>taken ohms readings of the elements but I don't remember who is was
>or what he said.
>Tnx for reading this & 73   Joe  K2DS

Step 1. Try another swr meter. This is especially true if you're
using one of the low power "antenna analyzers." Try a conventional
swr bridge/transmitter. Bypass all accessories, such as amplifiers,
low pass filters, switches, etc. Go right to the XA coax.

Step 2. If you have the antenna down where you have access to it,
measure the dc resistance from the 10 meter capacitor can to the
15 meter capacitor can. It should be in the order of 1/2 ohm,
after subtracting ohmmeter lead resistance. This one measurement
checks EVERY junction in the element half. It's pretty neat.
If step one doesn't solve the problem, step two will probably
find something radically wrong in one of the driven elements.

Dave Hachadorian, K6LL

FAQ on WWW:     
Administrative requests:

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>