[Top] [All Lists]

Re: [TowerTalk] Hygain TH3

To: "Diane & Edward Swynar" <>, "towertalk" <>
Subject: Re: [TowerTalk] Hygain TH3
From: "Gene Fuller" <>
Date: Wed, 16 Mar 2011 13:16:17 -0400
List-post: <">>
Hi Eddy -

A few years ago I rebuilt an old heavily damaged TH-6DX. I cleaned and 
"greased" (Penetrox) all of the tubing "joints". Took apart all of the traps 
and cleaned them and "greased" all of the electrical contact areas. Replaced 
the hardware with ss where possible.  It has worked great since and was well 
worth the effort. The closest thing to a problem was getting the cans off 
the traps because of the dimples they put in the cans after assembly. I 
found a piece of tubing, with o.d. just smaller than the i.d. of the can, 
that I could insert and tap on to force the trap form out.

Gene / W2LU

----- Original Message ----- 
From: "Diane & Edward Swynar" <>
To: "towertalk" <>
Sent: Wednesday, March 16, 2011 12:50 PM
Subject: [TowerTalk] Hygain TH3

> Hi Guys,
> This has nothing particularly to do with TOWERS, per se, but I'm wondering
> if anyone reading this might have an idea, or two (it'll require CLIMBING
> the tower here in any event, I'm sure!).
> Specifically, I have a Hygain TH3 - Mark III 3-element tri-band yagi at 
> 48'
> here that has basically been idle, as I concentrated my efforts on the low
> bands for some 4 years now. Anyway, I re-discovered 10-meters with the
> inordinately high sunspot count of late, and pressed the yagi into service
> there with stellar results.
> Inspired, I next tried the antenna on both 20- and 15-meters, but was
> shocked to see the SWR inordinately high right across each band...
> Obviously something up there has gone awry in the preceding years---but 
> why
> is it still A-OK on 10-meters...?
> Thanks in advance, with my vy
> ~73~ de Eddy VE3CUI - VE3XZ
> _______________________________________________
> _______________________________________________
> TowerTalk mailing list


TowerTalk mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>