[Top] [All Lists]

[TenTec] RE: [Yaesu] a buzz in my ten tec and yaesu -- WHYYYY???

To: <yaesu@contesting.com>
Subject: [TenTec] RE: [Yaesu] a buzz in my ten tec and yaesu -- WHYYYY???
From: kc5ykx@swbell.net (Reid Hill)
Date: Fri, 15 Nov 2002 18:57:49 -0600
OK Don't whack it. You are right. I forget that the power co is not about
keeping things as they should be, tight and up to date. But you can still
whack the offending noise generator! :)


>-----Original Message-----
>From: Bwana Bob [mailto:wb2vuf@gti.net]
>Sent: Friday, November 15, 2002 6:32 PM
>To: Reid Hill
>Cc: KZ2G; YAESU LIST; WA2YUD@aol.com; W2BIE@aol.com; Ten-Tec @
>Contesting. Com; Phil41668@aol.com; John; Joe; hfpack@yahoogroups.com;
>H. M. Nadel
>Subject: Re: [TenTec] RE: [Yaesu] a buzz in my ten tec and yaesu --
>No, no, NO! Please DO NOT whack the pole with a sledge hammer. If there
>is any loose hardware or wiring it will come down ON YOUR HEAD.
>Plus, you will be liable for any damage you cause to the pole. Use a
>receiver to sniff around the pole. I have had good cooperation from the
>power company when I am able to give them a location and pole number.
>Safety first!
>               73,
>                       Bob WB2VUF
>Reid Hill wrote:
>> If you suspect the pole, when the noise is present, go out and
>whack it with
>> a sledge and see if the noise oscillates. If it does, bingo, you
>found the
>> noise. If not keep searching and keep the sledge handy to pound the
>> offending object. (i.e. neighbors touch lamp, door bell
>fluorescent lighting
>> etc.)
>> Reid
>> >-----Original Message-----
>> >From: yaesu-admin@contesting.com [mailto:yaesu-admin@contesting.com]On
>> >Behalf Of KZ2G
>> >Sent: Friday, November 15, 2002 6:47 AM
>> >To: YAESU LIST; WA2YUD@aol.com; W2BIE@aol.com; Ten-Tec @ Contesting.
>> >Com; Phil41668@aol.com; John; Joe; hfpack@yahoogroups.com; H. M. Nadel
>> >Subject: [Yaesu] a buzz in my ten tec and yaesu -- WHYYYY???
>> >
>> >
>> >Ok, here's something that is driving me NUTSSSSS.   Every once in
>> >a while as
>> >i use my Ten-Tec Omni 6+ and Yaesu ft-100D, i get a loud buzz like
>> >something
>> >electrical running.  the noise is on each band, not the whole band, but
>> >14.020 to 14.096 and on the ssb portion.  also on the other bands.
>> > My Yaesu
>> >is running on a battery.  so it's not the power supply i use on
>my Omni.  i
>> >tuned in the noise on my yaesu and then shut off the omni and
>power supply.
>> >the noise did not go away on my yaesu.  i turned off the flurecent
>> >light, my
>> >oil burner, the intercom system.  still noise.   then it went
>away and came
>> >back.  there is a utility pole in my yard.  telephone pole with
>> >stuff on it.
>> >u think that is the problem?  if so, what do i doooooo?   chop
>it down or
>> >call the power company??   no, i won't chop it down.  Really!
>i promise!
>> >
>> >Bob, KZ2G --- 10-10 # 10148
>> >   ----------------------------
>> >        Omni 6 Plus (Base) & FT-100D (Wheelchair Mobile), C U on CW!
>> >        See my Ham web at http://www.geocities.com/ram9872002/kz2g.htm
>> >  Check out my Art Sale at
> >
> >_______________________________________________
> >Yaesu mailing list
> >Yaesu@contesting.com
> >http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/yaesu
> _______________________________________________
> TenTec mailing list
> TenTec@contesting.com
> http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/tentec

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>
  • [TenTec] RE: [Yaesu] a buzz in my ten tec and yaesu -- WHYYYY???, Reid Hill <=