[Top] [All Lists]

[Yaesu] FT1000MP and RTTY

To: "Yaesu reflector" <yaesu@contesting.com>
Subject: [Yaesu] FT1000MP and RTTY
From: "Ted Boerkamp" <tboerkamp@cogeco.ca>
Date: Sun, 17 Apr 2011 13:18:18 -0400
List-post: <yaesu@contesting.com">mailto:yaesu@contesting.com>
Hello all

            I have some questions regarding the MP(original) and RTTY. I was
not sure whether to post it on this

reflector or the Logger32 reflector. I noticed that when I am casually
operating and I see click on a spot

for  a RTTY station from the DX spots window of Logger32,  the radio is not
displaying the same frequency

as the one posted. (rig control is being used) I realize that most hams post
the MARK freq of a station and that

what my radio is doing is displaying the SUPPRESSED CARRIER FREQ.

What I notice however is that I have to tune the radio back to the MARK
frequency to actually copy the station

properly.  Is there a setting in the MP to have the radio go to the MARK
frequency like the spot shows, or is this the 

norm for all MP owners?? 


example:   YB1AR spotted this morning


Telnet shows: 14.082.5 Mhz

after clicking on spot

Radio shows 14.084.62

Bottom of MMTTY window shows 14.082.495


I was able to copy YB1AR by tuning back so MP displayed 14.082.64


Why when I click on a spot do I still have to "tweak" the MP to properly
copy the station??

or is there a setting in the MP or Logger32 that would adjust for this?

I was able to work YB1AR and Logger32 saved 14.082.64 in the log.


Any help is appreciated.




Yaesu mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>