[CCF] WRTC Suomessa

Ari Korhonen ari.korhonen@kolumbus.fi
Sun, 30 Jul 2000 09:49:54 +0300


Terve,

Allekirjoittaneen alustus WRTC:stä jäi kesäleirillä ajanpuutteen vuoksi hieman lyhyeksi, joten tässä pääkohdat uudelleen:

1) WRTC Steering Committee, johon kuuluu mm. K3EST, W6OAT, K7LXC jne, on ehdottanut, että vuonna 2002 kisat pidettäisiin Suomessa ja vuonna 2004 jälleen USA:ssa, jolloin järjestelyistä vastaisi Yankee Clipper Contest Club (YCCC).
Perinteisesti WRTC on pidetty neljän vuoden välein -kuten Olympialaiset- mutta nyt halutaan hyödyntää maksimikelit ja ainakin toistaiseksi pitää kisat kahden vuoden välein.

2) Sloveniassa varsinainen käytännön järjestelytyö aloitettiin kaksi vuotta ennen kisoja. Heillä oli noin kymmenen hengen järjestelykomitea, jota veti Tine, S50A .

3) Slovenian kisojen budjetti oli 300.000DM, josta 80% tuli Sloveniasta ja loput ulkomaisilta sponsoreilta, kuten NCDXF, ARRL, Yaesu, Ham Radio Outlet jne.

4) Suurin rahareikä oli kilpailijoiden, tuomareiden ym. toimihenkilöiden täyshoito, eli noin 200:lle hengelle oli viikon ajaksi järjestetty hotellitasoinen majoitus ruokailuineen.
Nämä palvelut ostettiin sikäläiseltä alan ammattilaiselta "avaimet käteen" -periaatteella.

5) Toinen suuri työsarka oli luonnollisesti löytää 53 QTH:ta ja varustaa ne identtisillä antenneilla. Järjestelykomitea listasi potentiaaliset asemapaikat paperille ja sitten vain puhelimeen kiinni ja kysymään omistajilta. Tulos oli kuulemma lähes 100%!
Italialaiselta antennivalmistajalta tilattiin 53 kpl tribandereita ja windomeja, jotka kulujen peittämiseksi myytiin samantien eteenpäin.

6) Sikäläinen armeija oli näkyvästi mukana järjestelyissä: varusmiehet olivat pystyttämässsä asemia ja kuljetukset mm. Bledistä asemapaikoille eri puolille Sloveniaa hoidettiin armeijan jeepeillä. Armeijan näkyvä osuus selittyy pitkälti sillä, että S50A on korkealla sikäläisen puolustusministeriön hierarkiassa. Slovenian puolustusministeri on ymmärtääkseni Tinen suoranainen esimies...

7) Mitään isompia mokia ei tapahtunut, jos nyt ei lasketa sitä, että aikataulut hieman paikoitellen pettivät ja asemilta puuttui maadoituksia yms, mutta ei mitään vakavaa kuitenkaan. Lokintarkastus kisan jälkeen oli tietysti melkoinen katastrofi, mutta sehän ei ollut slovenialaisten vika. Siinäpä muuten asia, johon todella täytyy saada parannusta jos kisat Suomessa järjestetään!

8) Vieraita Slovenian ulkopuolelta oli 350 kpl, mikä pitää sisällään noin 200 kilpailijaa/tuomaria/toimihenkilöä. WRTC-viikon aikana oli järjestetty kaikenlaista oheistoimintaa muille vieraille, kuten Venetsian matka ym. ekskursioita. Kontestin aikana vieraiden oli mahdollista osallistua M/M-operaatioon ja hotellista löytyi myös asema, jolta oli mahdollisuus workkia omalla kutsulla (S5/OH1EH-tyyliin).

9) Oma mielipiteeni. Slovenialaiset olivat järjestäneet hyvät kisat, mutta olen vakuuttunut, että Suomessa voidaan vielä panna paremmaksi! Tapahtumanahan WRTC on ainutlaatuinen ja suomalaiset kilpailuperinteet lähes "velvoittavat" kisat täällä pitämään. WRTC-komitea antaa järjestäjälle lähes vapaat kädet, joten kisat voidaan räätälöidä paljolti mielemme mukaisiksi. Luonnollinen yhteistyö, johon molemmat osapuolet ovat varsin halukkaita, on SRAL:n ja CCF:n joint effort. Tapahtuman viitekehyksenä esim. kesäleiri lienee mahdollinen (Himos?).
Tuhannen taalan kysymys on, haluammeko kisat v. 2002 vai 2004? Itse kannatan vuotta 2002, koska kelit ovat silloin vielä hyvät ja aikaa kisojen järjestämiseen on riittävästi (vrt. Slovenia).

Tämä reflektori toimikoon keskustelufoorumina, joten laittakaahan kommentteja liikkeelle!

Ari, OH1EH--
FAQ on WWW:        http://www.contesting.com/ccffaq.html
Submissions:       ccf@contesting.com
Administrative requests: ccf-REQUEST@contesting.com
Problems:         owner-ccf@contesting.com