[CCF] Kommentteja WRTC Challenge

Timo Timo" <timo.klimoff@kolumbus.fi
Sun, 21 May 2000 20:09:27 +0300


Siinä se meni - mielenkiintoinen kisaviikonloppu - ja mikset ollut SINÄKIN mukana?
Väkeä oli nimittäin todella surkeasti. Summasimme Arin kanssa, että yksistään fonella kymmenkunta "aina" mukana olevaa isoksi pyssyksi luokiteltavaa puuttui. En tiedä oliko syynä kaunis ilma vai mikä. KS Sainio on aina aiemmin ollut Joulukisan kanssa suosituin kotimaan kontesti.

WRTC-joukkue taisi pelastaa nahkansa ellei lokitarkastus tuo ihmeitä. Tosin missään ei ole sanottu miten järjestys tiimien kesken ratkaistaan. Mielestäni se, että scoret lasketaan yhteen CW+SSB ei ole oikeudenmukainen, koska se painottaa liikaa fonea. Kaksi parempaa tapaa laittaa järjestykseen vaikkapa joskus myöhemmin samanlaisia järjestettäessä:
a) sijalukupisteiden mukaan, jolloin esim. CW:lla tekniset tai muut ongelmat eivät vielä torpedoi koko suoritusta. Oma suosikkini laskutavaksi.
b) suhteellisten scorejen yhteenlasku. Tällöin voittajan score on 1000p ja seuraavat saavat "oikea oma score"/voittajan "oikea score * 1000p kaavalla. Tämän etuna on tietysti edelliseen se, että tällöin "reilummasta" voitosta jommalla kummalla modella hyötyy.

Muuta:
1) "WRTC-Status"
Täytyy valittaen todeta, että ns. WRTC statuksesta ei ollut oikeastaan mitään hyötyä. Ehkä suuremmalla aktiviteetilla olisi ollut? Normaalikutsulla olisi varmaan workkinut suunnilleen yhtä paljon - olisi tullut ehkä hiukan enemmän plokattua.
Erikoisasemista pitäisi saada hyvitys molemmilla jaksoilla. Se voisi olla esimerkiksi 15 pistettä / kuso, jolloin yhden missaaminen ei vielä kaada kontestia. (Samaan hengenvetoon: CW:llä tuo 50p hyvitys piireistä oli taas aika "rankka" kun kusoja oli niin vähän) Toisaalta asemat saataisiin paremmin liikkeelle.
2) K.S.Sainion aika
Nyt kokeiltiin aamuaikaa. Onko koskaan kokeiltu ilta-aikaa? Formuloitten jälkeen 1400-1600 UTC?

Muut varmaan voivat lähettää omia kommenttejaan. Minulla jäi vähän valju maku suuhun: idea hyvä, mutta sitä ei saatu onnistumaan.

73 Timo OH1NOA, OH8W/1

--------------------------------------------------------------------------------
"The mailman is keeping me posted."
Timo Klimoff                                 timo.klimoff@kolumbus.fi
++Ham/Search/Blake/Kewl at   http://www.qsl.net/oh1noa



--
FAQ on WWW:               http://www.contesting.com/ccffaq.html
Submissions:              ccf@contesting.com
Administrative requests:  ccf-REQUEST@contesting.com
Problems:                 owner-ccf@contesting.com