[CCF] kalakukko

Era Koivumaki erakoivu@sci.fi
Thu, 4 Apr 2002 14:51:14 +0300Maakunnat kertoimena oli hyvä juttu ja niiden pisteytys kerran/bandi, ok!

Kaiken kaikkiaan hienoa, että sääntöjä on lähdetty muuttamaan. Oli mukava
workkia kisaa. Toivotaan sääntöjen muovautuvan siihen suuntaan, että
kisoihin tulisi lisää väkeä. 

kevään jatkoa kaikille de juha, oh6os


Olen samaa mieltä kertoimista. Nyt kertoimia piti "metsästää" kun kerroin ei ollut kutsussa, vaan se ilmeni vasta mahdollisesti kuson jälkeen. Tosin hyvitystä voisi antaa jos on ainoa workkija maakunnastaan, jotta kaikki olisi samalla viivalla (oma lehmä ojassa).

Sääntöjen muuttaminen on hyvä asia, mutta ne tulee tehdä selkeäksi siten, että hirveälle kikkailulle ei jää pelivaraa, koska silloin ainakin porukka vähenee melko varmasti. Nyt oli aika selkeät säännöt 4:n periodin kanssa (muuttamista nekin vaatii, jotta multi/multi porukatkin voisivat nauttia työskentelystään).

Kuten Juha toivoi, että sääntöjen muuntaminen toisi lisää väkeä kisoihin, niin uskon, että jonkin verran voi tullakin jos säännöt ovat selkeät, koska vielä on ilmeisesti paljon mm. paperilokilla työskenteleviä joille kertoimien ja dupe kusojen seuranta on vaikeata. Pelkillä sääntöjen muutamisella ei lisäystä tapahdu varmaan liikaa, vaan tarvitaan mielestäni muutakin. Miten on palkinnot? Onko palkinto systeemiä muutettu milloin viimeksi? Onko siihen tarvetta? Arvontapalkintoja on jo ollut mukavasti joissakin kisoissa. Se on hyvä, sillä silloin kaikilla on mahdollisuus voittaa. Onko tarvetta palkita muitakin kuin voittajia?

No mielipiteitä ja ajatuksia on tullut aika runsaasti viimeisen puolen vuoden aikana kotimaan kisoista mikä kertoo varmaan siitä, että muutostarvetta on. Ja muutos on hyvä tehdä juuri tällä tavalla, että siihen pystyy jollakin tavalla edes jotenkin myös "rivitason" workkijat vaikuttamaan ainakin sanomalla mielipiteensä. Ainoa mikä näyttää olevan tosiasia on se, että muutetaan niitä sääntöjä mihin suuntaan vaan, niin ei tuo Tomi (OH6EI) niistä "välitä" vaan hän tekee silti huimia tuloksia (onneksi olkoon vaan Tomi hienosta operoinnista kalakukossakin).

 No näissä asioissa on paljon varmaan managerilla ja kisojen järjestäjillä miettimistä (tuskin koskaan päästään 100%:n tyytyväisyyteen), joten koittakaahan (koitetaan) pähkäillä uusia sääntöjä sekä sitä miten väkeä saisi mukaan lisää.

Kevättä myös kaikille täältä "Namibiasta" de Era -2CV