[CCF] DX Cluster Report for CQWW CW

jari.jokiniemi@nokia.com jari.jokiniemi@nokia.com
Thu, 28 Nov 2002 08:36:59 +0200


Aikanaan laitoin vihjeitä paljonkin. Se oli sitä aikaa, kun verkossa vielä oli tilaa edes jonkin verran. Nyt tarvitsisin kilowatin lineaarisen kahdelle metrille sekä ison biimin, että en kuulisi kanavalla muuten menevää liikennettä, jotta pystyisin kytkeytymään klusteriin. (=Alligaattorimenetelmä, herrasmiessysteemillä ei pääkaupunkiseudulla pysty 2 m clusterin suuntaan lähettämään.)

Perusongelmat ovat:
1. Monet ovat kytkeytyneenä clusteriin, vaikka RXclus-ohjelma on keksitty.
2. Jostain täysin käsittämättömästä syystä kaikki pääkaupunkiseudun kahden metrin clusterit on ängetty samalle taajuudelle, vaikka tilaa olisi vaikka kuinka. Vihje: IARU:n yms. suositukset ovat tosiaan suosituksia, ne on monesti tarpeen laittaa roskakoriin. Olen viime vuosina alkanut kallistua sille kannalle, että ei lainkaan bandiplaaneja on parempi kuin huonot bandiplaanit. 
3. Porukat, minä mukaan lukien, ovat aika pitkälle jämähtäneet kahden metrin clusteriverkkoon, vaikka muitakin vaihtoehtoja on (70 cm, internet). 
4. Systeemissä on ongelmia, joiden ansiosta samat vihjeet kiertävät kymmeniä kertoja. Taasen kerran tukkien koko systeemin tarpeettomasti. 

Teknistä parantumista pitäisi tapahtua, että OH-vihjeiden lähettäminen pääkaupunkiseudulta onnistuisi. 

-Jari, OH3BU

> -----Original Message-----
> From: ext Pertti Paalanen [mailto:pertti.paalanen@epproject.inet.fi]

> RXCLUSTER ohjelmalla kanavaa katselemassa ja n. 30 tuntia oli vihjeitä
> tarjolla. Tilanne varmaan vaihtelee paikkakunnittain.