[CCF] SAC äänestys

Timo Pohjola Timo Pohjola" <timo.pohjola@saunalahti.fi
Thu, 17 Oct 2002 18:36:52 -0000


160m ottaminen mukaan   EI, 160m on enempi tai vähempi "erikoismiesten" bandi. Suurimmalla osalla tavallisia hameja ei ole 160:lle minkäänlaista antennivarustusta.

Merkitsemättömistä duplikaateista rankaisupisteet pois  EI, jos "virhe" johtuu siitä että kusoja ei ole viitsitty lyödä lokiohjelmaan tai duplikaatteja muuten poistaa. Jos taas lokiohjelmassa on virhe, sille ei kyllä kukaan mitään voi.

Virheellisestä yhteydestä rankaisupisteet   KYLLÄ, mutta virhe pitää pystyä myös osoittamaan (vrt. kohta "Ei-kilpailuun osallistuvien asemien workkimisen salliminen").

Nettivihjeiden käytön salliminen KYLLÄ, SAC:ssa clusterista saatava hyöty on melko pieni (self-spotting luonnollisesti kiellettävä)

Cabrillo lokin suosiminen KYLLÄ

Avoin sähköisen lokin suosiminen KYLLÄ, mutta sähk. loki tai mikään muukaan tietty formaatti ei saa olla ehdoton vaatimus kisaan osallistumiseen.

Skandeista kertoimet DXCC listan mukaan  EI, antaisi turhaa lisäetua muutamille maansa lähes ainoille osallistujille.

Skandit 1p/QSO  KYLLÄ, lisäisi aktiviteettia varsinkin yöllä. Huonompi homma on se että yläbandeilla skandien keskinäiset kusot olisivat lähinnä vain big gunien heiniä.

Ei-kilpailuun osallistuvien asemien workkimisen salliminen KYLLÄ.

Mikä on kilpailuun osallistuva asema ja mikä ei?  Eiköhän nykyäänkin monet tosissaan olevat kuitenkin wörki kaikki kisan aikana bandilta löytyvät DX-peditiot ja muut kertoimet kuitenkin (ainakin olen monet kerrat kuullut DX-asemilla sakeita SCA-pileuppeja). Ja ne jotka eivät wörki, häviävät kisan. Eikä lokintarkastajat tälle mitään voi. 

Myös pile upissa tulee usein vastaamaan asemia jotka eivät tiedä mitään SAC:ta olevan olemassakaan, tulevat vaan vastaamaan kun kuulevat elämässään ensimmäisen OH:nsa vaikkapa 40 SSB:llä. Sitten kun rupeaa tinkaamaan sitä sarjanumeroa, takaisin tulee kyllä namet ja QTHt ja WX:t mutta ei numerosta tietoakaan. Lopuksi sarjanumeroksi arvioidaan joku 001:n ja vasta-aseman operaattorin kengännumeron väliltä eikä lokintarkastajat edelleenkään tällekään mitään voi.

Eiköhän se paras olisi laillistaa sellainen asia mitä ei pystytä estämäänkään.

SAC on kuitenkin niin pieni kontesti että suurin osa normaalihamsseista ei tiedä siitä yhtikäs mitään.


73 Timo OH1MDR