[CCF] Avoimmuutta SRAL:n toimintaan

Jouko Häyrynen jouko.hayrynen at kolumbus.fi
Thu Mar 20 16:35:59 EST 2003


Hyvät Radioteiden Kulkijat,  
 
SRAL:n hallituksen toimintaa ja sen sulkeutuneisuutta on arvosteltu lukuisilla foorumeilla viimeaikoina.
Uusi RA:n päätoimittaja on viemässä viestintää oikeaan suuntaan, mutta työsarka on vielä pitkä.

Tässä esimerkki, miten heikosti jäsenien suuntaan kommunikaatio pelaa. Liiton toimiston väki on tässä pahassa välikädessä, koska he joutuvat
valitettavasti tekemään ratkaisuja vajavaisen tiedon perusteella - eikös heille kuitenkin makseta palkkaa mm. jäsenasioiden hoitamisesta? 
Perusluonteeltani optimistina en myöskään jaksa uskoa, että koko liiton nykyinen hallitus tukee yksimielisesti ao. kaltaisia menettelytapoja.


Erään SRAL:n jäsenyyden anatomia / OH1RX
 
16.5.2002
Saan suullisesti ja emaililla ilmoituksen SRAL:n hallituksen puh.johtajalta, että en enää nauti liiton hallituksen luottamusta.

17.5. 
Saan emailin & kirjeen liiton hallituksen asettamalta erityistyöryhmältä (SRAL:n ja SRAT Oy:n nimissä), missä em. epäluottamus ja sen seikat on esitetty kirjallisesti. Aikaa suulliselle vastaukselle annettiin 24h. Ilmoitin vastaavani monitahoiseen kirjelmään vasta tutustuttuani asioihin seikkaperäisesti. Pyysin samalla pöytäkirjaotetta hallituksen kokouksesta 15.5., missä asiaani on kuulema käsitelty (ko. otetta en ole saanut koskaan).

27.5. 
Annan vastineen liiton syytöksiin (jakelu kaikille hallituksen jäsenille) kiistäen ne perusteettomina ja esitän valmiuteni antaa vaadittaessa asiantuntijalausunnot kauppa,-, kirjapito- ja sopimusoikeudellista asioista. Pyydän uudelleen pöytäkirjaotetta 15.5. kokouksesta, johon epäluottamuslauseilmoitus nojaa - ei vastausta.

22.7.
Lähetän liiton hallituksen kaikille jäsenille muistutuksen, että 27.5. vastineeseeni yksityisenä liiton jäsenenä ei ole vieläkään vastattu ja pyydän vastausta 31.7. mennessä.

7.8. 
Lähetän liiton hallituksen kaikille jäsenille muistutuksen asiasta 14 vrk:n määräajalla - onhan asia ollut avoin jo kuukausia! - ei vastausta.

23.8. 
Lähetän liiton hallituksen kaikille jäsenille jälleen kirjeen viitaten muistutukseeni 7.8. ja kiistän SRAL:n ja SRAT:n syytökset perusteettomina viitaten minun, liiton jäsenenä antamiini selvityksiin ja vastineisiin. 
Samalla totean, ettei liiton hallituksen toiminta minua koskevien asioiden käsittelyssä tue näkemyksiäni radioamatööritoiminnan kehittämisestä, OH-radioamatööritoiminnan kansainvälisen arvostuksen kasvattamisesta ja kansainvälisten kilpailusuhteiden edistämisestä.  Katson myös, että liiton johdon toiminta on osoittanut, etten nauti Suomen Radioamatööriliiton johdon luottamusta enkä näin ollen katso voivani jatkaa harrastusta SRAL:n jäsenenä. 
Pyydän lupaa erota liitosta em. seikkoihin nojaten.
 
Oletin, että asiani vihdoinkin käsiteltäisiin hallituksessa. Eipä edelleenkään mitään vastausta, vaikka esitin selväsanaisen pyynnön. Onko vaikeneminen myöntymisen merkki aiemmin esittämiini oikaisuvaatimuksiin, vai onko liiton tapa vain vaieta sujuvasti kaikilla kielillä kuin rivikansanedustajat ikään - aprikoin?


Marraskuu 2002
Saan jäsenmaksulomakkeen vuodelle 2003 (kuten muutkin liiton jäsenet). Tarkastan liiton toimistosta, että olen jäsenluettelossa ja hoidan jäsenmaksuni koska oletan että jäsenyyteni on voimassa. Asia on liiton toimiston email-ilmoituksella 31.12.2002 roger.

1.1.2003
Saan email-ilmoituksen liiton omakutsu/fin-ham -palvelimen sys.operaattorilta, että minut on poistettu ko. palveluista "koska olen eronnut liitosta". (jostakin syystä olen vielä tänäänkin SRAL:n webbipalvelimen OH-luettelossa ...)

8.1.2003
Saan tiedon liiton toimistosta, että asiani on käsitelty jo 4.9.2002 hallituksen kokouksessa, jossa kokouksen puheenjohtaja on ilmoittanut OH1RX:n eronneen ja asia on kirjattu pöytäkirjaan ilman keskustelua! - minkäänlaista ilmoitusta en ole tähän päivään mennessä saanut.

Koska ainakaan liiton jäsenasioiden käsittely ja kommunikointi eivät toimi kohtuullisen ajan puitteissa, ehdotan että RA-lehteen palautetaan eronneet/erotetut/liittyneet jäsenet palsta. Silloin saisivat jäsenet edes n. 4 viikon viiveellä vastauksen jäsenyyttä koskeviin asioihinsa. Yksi palstarivikin on enemmän kuin pelkkä QRT.

Tuntemattoman Sotilaan Hietasen sanoin: "Kuka mää poja oikke olenkka?"
Jouko / OH1RX  &  VR2MJ 
(member of Hong Kong Amateur Radio Transmitting Society H.A.R.T.S.,
RA:n vuositilauksen jäsenmaksulla 2003 lunastanut lukija ja porstuan puolella workkiva OH-hamssi)


More information about the CCF mailing list