[CCF] XF4 projekti

jari.jokiniemi at nokia.com jari.jokiniemi at nokia.com
Mon Mar 8 16:26:32 EST 2004


Aijaijai,

Eikös CCF 2004 pikkuasemaesityksen sivu 11 jäänyt kirkkaana mieleen: "Read the rules." Sellaista luokkaahan ei tunnetusti ole olemassakaan kuin QRP TS. (Olisi tosiaan tarvetta saada esitykset pikapikaa CCF:n kotisivuille.)

Joskin tuloslistauksien perusteella on pääteltävissä, että yksi asema voi samanaikaisesti osallistua samalla lokilla sekä esimerkiksi LP- että TS-luokkiin. 

Muita omituisuuksia on LP-tulosten sisällyttäminen myös HP-tuloksiin. Taustalla lienee Villen tarmokas toiminta vuosia sitten, kun joku single band LP -hemmo olisi voittanut koko maailman - siis myös HP:n - jos vain olisi pitänyt edes yhden kuson linukan kanssa. Mutta silloinen tulkinta oli, että HP on HP ja LP on LP ja tuloslistat ovat (siis olivat) erillisiä. Siis sen kerran LP:n voittajan tulos oli kovempi kuin HP:n voittajan tulos. Nyttemmin kovimman scoren vetäjä voittaa HP:n, vaikka olisikin ajanut paljain jaloin. Kyllä alkuperäinen tulkinta oli merkittävästi oikeampi kuin nykyinen. Eihän juoksukisoissakaan 16 v sarjan voittaja voita samalla 50 v sarjaa, vaikka ravaisi miten.

Jos jatketaan nykyisen CQ:n tulkinnan taustalla vaikuttavaa ajatusmallia jonkin sisältymisestä toiseen (siis että 100W sisältyy 1000 vattiin, jälkimmäisessähän on on vain 900W enemmän samaa lajia), niin heidän pitäisi myös johdonmukaisesti sisällyttää HP-luokka Assisted-luokkaan eikä keksiä mitään keinotekoisia selityksiä tyyliin "Stations in this category will compete only with other Assisted stations." 

Tästä saammekin aiheen pohtia syvällisesti, että mitä täsmällisesti ottaen tarkoittaa WPX-sääntöjen lause "During the contest, an entrant shall use only one (1) tribander for 10, 15, 20 meters and single-element antennas on 40, 80, and 160."

Tarkkavainuinen iso pyssy löytää tuosta yhden sanan, joka mahdollistaa hänellekin kohtuullisen mahdollisuuden maailmanmestaruuteen. 

-Jari


> -----Original Message-----
> From: ccf-bounces at contesting.com [mailto:ccf-bounces at contesting.com]On
> Behalf Of ext Tomi Ylinen
> Sent: 08 March, 2004 15:31
> To: CCF mailing list
> Subject: Re: [CCF] XF4 projekti
> 
> 
> 
> Ja Jarihan hoitaisi mallisuorituksena 160:n singleband QRP TS 
> -kusot;-)
> 
> t T
> 


More information about the CCF mailing list