[CCF] Keliohjelma - tippi

jari.jokiniemi at nokia.com jari.jokiniemi at nokia.com
Wed Apr 19 12:17:01 EDT 2006


En voi olla muistuttamatta kokeneenpaa amatööriä siitä nähdäkseni ilmeisestä psykologisesta tosiseikasta, josta tosin ei ole ensimmäistäkään väitöskirjatason tutkimusta tehty, että juuri koskaan jenkki- ja/tai japsipileuppien ongelma ei ole kelipiikin sijainnissa sun sinne tahi tänne - vaan ongelman syvin juuri on dx-operaattorien asennevamma, jota ei käyne lääketieteellä korjaaman. Asia käy ilmeiseksi vertaamalla vaikkapa VR6BR:n ja lähes tulkoon minkä tahansa amerikkalaisten tai japanilaisten järjestämän Pasifikin pedition europrosentteja. Olipa pedition tavoitteeksi virallisesti julistettu ihan mitä tahansa. Kyllä eurooppalaisetkin tosin osaavat saman pelin mennessään vaikkapa mustaan Afrikkaan.

Tämä tietysti asettaa huippuoperaattoreiden syvälliset tietokoneanalyysit aivan uuteen valoon. Kun he kerran niitä niin kovasti tekevät, niin minkä ihmeen valtakunnan takia he eivät niitä sitten mitenkään hyödynnä. Tai ehkä hyödyntävätkin, tavoiteasetanta vaan on täältä Pohjolan perukoilta tarkastellen lähes järjestään jotain ihan käsittämätöntä. Ehkä kyse on pohjimmiltaan vain luottamuksesta dollariin. Tiedä häntä. 

Vaikka QRP-operaattorilla onkin kovaa mutta ankaraa, voimme onneksemme kuitenkin lohduttautua sillä empiirisellä havainnolla, että Suomessa ah niin yleinen 6 yli 6 ja 999 vattia riittää vallan mainiosti isonkin japsipileupin murtamiseen.

-Jari

>-----Original Message-----
>From: ccf-bounces at contesting.com 
>[mailto:ccf-bounces at contesting.com] On Behalf Of ext OH3UU
>Sent: 19 April, 2006 16:26
>To: ccf at contesting.com
>Subject: [CCF] Keliohjelma - tippi
>
>Moro
>
>En voi olla jatkamatta keliohjelma-aihetta.
>
>Laita keliohjelmaan DX-vasta-aseman kordinaatit ja katso minne 
>sieltä on kullakin hetkellä top kelit.
>On turha yrittää QRP:llä Suomesta, jos kelipiikki DX:stä on 
>USA:an tai vaikka JA:han.
>
>Risto
>
>
>_______________________________________________
>CCF mailing list
>CCF at contesting.com
>http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/ccf
>


More information about the CCF mailing list