[CCF] OH7M WPX SSB SOSB40

Korhonen_Esa Esa.Korhonen at sweco.fi
Mon Mar 27 05:05:58 EST 2006


Päivää.

Tämänkertaisen SO1,5R ja 36h operaation tulos:

CallSign Used : OH7M
Operator(s) : OH7WV

Band : 40M
Power : HIGH
Mode : SSB

QSOs    Pts    WPX
 1002   2806     528

Score : 1.481.568
             
Rig : 
FT-1000MP MarkV + HB Amp
FT107M
WX0B SO2R Master
WX0B SixPak
N1MM logger

Antennas : 
3/3el yagis (@41m/20m)
3el yagi (@34m)
Sloping dipole, top @40m
Beverage

Jaaha. Tarkoitus oli ottaa viime vuoden hieno kokemus 40:llä uusiksi ja tällä kertaa rikkoa viimevuotisen OH-recordin lisäksi myös skandinavian recordi, joka viime vuonna jäi harmittavan 12k päähän. No, viime vuoden tulos oli reilut 1,6M joten jäinpä sitten siitäkin...heti alussa jäin jälkeen QSO-määrässä auroran takia ja tuota eroa en ihan ehtinyt saada kiinni. Alku oli jopa niin hidas että hetken koin motivaatio-ongelmaa. 

Itä ja länsi eivät vissiin kohtaa tässä kisassa? Viime vuonna tuli runsaasti japseja kun jenkkejä tuli vain kourallinen, tänä vuonna taas japsit loistivat poissaolollaan ja jenkkejä tuli ihan kivasti. Jenkeistä sellainen havainto että niitä olisi saanut workittua ainakin kolminkertaisen määrän jos koko bandi olisi käytössä myös Suomessa...nyt siellä ylhäällä oli sen verran muuta eurooppaa ettei suuri osa jenkeistä viitsinyt vaivautua kuuntelemaan alhaalta. Vai eikö OH7-multiplieri ollut sitten tarpeeksi hieno...tosin se kelpasi UX4E:lle joka yritti duplikaattia ainakin tusina kertaa. Paperilokin pitäjä ehkä?

Toinen radio oli antenniteknisistä syistä tällä kertaa vain kuunteluradiona enkä saanut siitä paljonkaan irti siinä moodissa, suurin apu oli omalla jaksolla diversiteettivastaanotossa eri antennilla, joskus tuohon dipoliin kuului hyvin sellaisia asemia joita ei yageilla kuullut ollenkaan tai hyvin heikosti. Kuitenkin kertoimia tuli suhteessa paljon enemmän kuin viime vuonna, nyt ajoin vain 6 kerrointa vähemmän vaikka QSO-määrä oli 140Q pienempi. Klustereita en käyttänyt, kaikki workin omin voimin. Viimeinen tunti oli mahtavat 2 QSOa. Vain nuo kaksi tulivat vastaamaan, kaikki itse tehty uusien etsintäyritys tuotti vain toteamuksen että kaikki on jo workittu. Jenkit eivät edelleenkään kiinnostuneet alakerran huutelusta tai sitten mulla oli jotain selektiivivaikkua korvissa.

Sunnuntaina kuului koko bandilla pitkän aikaa joku 'rytmiryhmä' eli jonkun BC-aseman musiikkilähetteen rytmi levisi aika laajalle. Mikähän asema lie ollut. Eipä tuo sinänsä häirinnyt. Ainoa varsinainen tekninen murhe  oli yksi rele (ilmeisesti, en tutkinut vielä tarkemmin) joka pimeni SixPakista. Siitä selvittiin pienellä kaapelointimuutoksella.

AN8AH tuli koko ajan tasaisen hyvällä signaalilla ja kuso tuntui sieltä kulkevan :-)

73, Esa 
OH7WV


More information about the CCF mailing list