[CCF] ..tuloo.. lisäaineisto saatiin.. seuraava

jari.jokiniemi at nokia.com jari.jokiniemi at nokia.com
Mon May 8 01:30:00 EDT 2006


Taitaa meikäläisellä jo ikä painaa, kun huolimatta kuulumisestani ensimmäiseen PC-ajan sukupolveen, siis siihen joka otti ensimmäisen atk-oppinsa Commodore 64:stä ja joka sai nauttia opinahjon internetistä aikaa ennen teleoperaattorien valtakautta, siltikin pidän painettua lehteä arvokkaampana kuin verkkojulkaisuja. Enkä siis tarkoita hintaa. Ennen kaikkea paperista läystäkettä on merkittävästi mukavampi lukea sohvalla.

Mutta sähköisellä julkaisulla on puolensa ja tulevaisuus on nuorissa. Ylivertainen etu on, että bittejä on helppo ja halpa levittää jäsenistön ulkopuolelle. Kääntäisinkin kysymyksen toisinpäin: kuinka elektronista lehteä kyettäisiin levittämään mahdollisimman laajalle, jotta suomalaisten hegemonia entisestäänkin vahvistuisi? Kyllä, tämä on kulttuuri-imperialismia. Tehkäämme kuten ranskalaiset marssilauluihin huonosti soveltuvan kielensä kanssa: antakaamme ylivertaisen kulttuurimme valaista koko maailmaa sitä eteenpäin edistyksen polulla johtaen.

Voisimme toki näyttää maailman kansoille paikkansa nokkimisjärjestyksessä laittamalla verkkojulkaisun näytille vasta muutaman kuukauden viipeellä parempiosaisten eli jäsenten paperiversioon nähden. 

-Jari, OH3BU

 

>-----Original Message-----
>From: ccf-bounces at contesting.com 
>[mailto:ccf-bounces at contesting.com] On Behalf Of ext Ilkka Korpela
>  Lehden PDF/PS-jakelusta postitettavan lehden sijaan/oheen 
>olisi mukava
>  kuulla kommentteja keskustelupalstalla. Esim. kuinka jakelu rajataan
>  teknisesti jäsenistöön? Onko mokomalle (elektroniselle lehdelle)
>  edes tarvetta?


More information about the CCF mailing list