[CCF] Vielä ryttyä

jari.jokiniemi at nokia.com jari.jokiniemi at nokia.com
Fri Sep 29 01:37:08 EDT 2006


 
Mitenkäs muuten RTTY suhtautuu uudempiin digimodeihin kuten PSK31:een? Noin suosiossa ja sen kasvussa, siis.

Jokunen aika sitten aloin miettiä, että mitähän sitä tekisi isona. Ja ajattelin, että laitanpa nyt sitten vaikka RTTY-valmiuden asemalle. No laitoin ja workin silloin tällöin aina välillä jokusen yhteydenkin. Milloin mikäkin tekosyy on estänyt osallistumasta alan kisoihin (yhtä yritin, mutta loki katosi laitevikaan), vaikka vielä pari kuukautta sitten oli kyllä pyhä tarkoitus tämänvuotiseen CQWW RTTY:hyn osallistua. Vaan linukan korjaus saneli toisin. (Oli sitten lopulta alunperin pelätty putkivika.)

Nyt alkaa näyttää, korjatkaa jos olen väärässä, että alan trendi on workkia kaikkea sellaista, mitä saa tehtyä tietokoneella ja äänikortilla. Mikä siis tarkoittaa käsittääkseni, että nousevimpia tähtiä ovat PSK31 ja kaltaisensa. Eihän noita vanhoja RTTY-kapineita meinaa edes saada toimimaan nykyisten tietokoneiden kanssa.

Minkä aasinsillan kautta pääsemme näppärästi varsinaiseen kysymykseen: Ostin viimein uuden Toshiban läppärin. Siinäpä ei ole RS232-porttia ensinkään, mikä on selvästi alan trendi. Olen tykännyt mahdollisuudesta ajaa samaan aikaan N1MM Loggerilla KAM-modeemia ja MMTTY-softaa Yaesun eri vastaanottimilla. Olisi kiva jatkaa näin, joten ostin USB-RS232-sovittimen. Kaikki muu uuden tietokoneen kanssa onkin mennyt putkeen, joten lienee ymmärrettävää, että en saa jotain vipua kuntoon, että N1MM keskustelisi KAMin kanssa. Pitää siis debugata. Ja jotta voi debugata, niin pitää pystyä eristämään komponentit pala palalta toisistaan. Tässä tapauksessa pitää siis tietysti aloittaa sen selvittämisellä, että onko se RS-portti nyt sitten toiminnassa, jonka jälkeen vasta epäillään N1MM asetuksia.

Milläs softalla siis nykyisissä Windows XP -koneissa saa yleensä kokeiltua, että pelittääkö tuollainen emuloitu RS-portti vaiko ei? Siis joku mahdollisimman tyhmä terminaaliemulaattori tai jotain? Jotta saisi varmennettua yhtyeden sanottuun KAMiin.

-Jari, OH3BU


More information about the CCF mailing list