[CCF] Fw: SAC

Veikko Nurminen oh2vb.nurminen at kolumbus.fi
Fri Nov 7 15:09:14 EST 2008


----- Original Message ----- 
From: Veikko Nurminen 
To: ccf at contest.com 
Sent: Friday, November 07, 2008 8:37 PM
Subject: SAC



Laitan lusikkani soppaan Sardinian näkövinkkelistä kuunneltuna:


Jotkut kilpailunikkarit saattavat muistaa, että workin SAC phonepartin Sardiniasta. TVI:sta johtuen oli workittava ainoastaan plokaten. 

Häirötaso oli erittäin alhainen sillä hotelli sijaitsi keskellä ei mitään ja kaikki piuhat oli jemmattu maan sisään. Ainoa piuha joka oli näkyvissä oli minun Windomini ja sekin oli 1millin Cu:ta. Asennusluvan sain järkättyä heti  "respasta". 14 MHz:llä sain pikkutehollakin workittua kaikki skandinaavit,  jotka testiä kutsuivat. 

Superasemien signaalien voimakkuudet olivat S9 +20-30 dB:n luokkaa, jokainen asema vei 5 kHz:n verran kaistaa  ja  siihen splatterit päälle. 

14310 Hz:ssä oli yksi svenski huutamassa testikutsua - kerroin kaverille, että rajana on 14300 Hz mihin kaveri närkästyneenä vastasi, "jossakin hänenkin on workittava sillä voimakkaat OH-asemat vievät koko bandin, pitääkö hänen sitten lopettaa koko homma".

 CQWW RYH RYH kontestin samanaikaisuudesta 7 MHz:n testikaistan viimeiset 30 kHz:ä oli muutaman voimakkaan OH-aseman varaamat, joten lopetin workkimisen puolen yön jälkeen paikallista aikaa.

Että tälläistä. Tämäkin voi olla mahdollinen syy, että keppi ja viiksi antenni operaattorit vähitellen katoavat kontesteista, jäljelle jäävät vain ns. superasemat. Luokkien lisäys voisi parantaa tilannetta mutta puuha miehien löytäminen onkin sitten vaikeampi kysymys.

73
Veka 
IS0/OH2VB


More information about the CCF mailing list