[CCF] Remote-luokka

Jari Jokiniemi oh3bu at luukku.com
Wed Aug 5 12:48:08 PDT 2009


En pysty keksimään, miksi remote-asemien pitäisi olla eri luokissa muiden kanssa. Sehän on vain tapa säästää matkakuluissa. 

Paljon oleellisempaa olisi viimein sallia remoteoperointi toisesta DXCC-maasta käsin DX-jahdissa. Joku pelle DXCC-komiteassa on varmaan fundeerannut, että nykyisillä DXCC-säännöillä voidaan tehokkaasti estää remote-asemien hyöty maailmanmatkaajilta. Mutta annetaan nyt kuiteskin etulyöntiä Amerikan sisäisille lennoille. Yritin aikanaan saada itse päättäjältä vastausta, että minkä pirun takia siellä rajoitus on. Ja pelkkää hevonsitäitseään tuli takaisin, mutta ei yritystäkään perustella mitään. Mikä tietysti johtuu juurikin siitä, että perusteita ei ole.  

Xtreme mitä ilmeisimmin keksittiin kilpailupuolella ihan samasta syystä, eli jotta voitaisiin mahdollisimman törkeästi torpata kaikki kehityspaineet ns. perinteisiä luokkia kohtaan. Ylivoimaisesti surkein idea kilpailutoiminnassa tällä vuosituhannella. 

Perustelen tätä sillä, että luokasta on tarkoituksella tehty sellainen, että ei taatusti kiinnosta käytännössä ketään. Eikä varsinkaan ketään sellaista, joka on jollain vuosituhannella pärjännyt SOAB:issa HP:nä varsinkaan. Ihan 100% puhdas sumutusoperaatio. 

-Jari


http://www.kolumbus.fi/oh3bu/

....................................................................
Luukku Plus -paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista.
Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku


More information about the CCF mailing list