[CCF] CQ160 once in the lifetime

Ilmo Anttila ilmo.anttila at qualisys.fi
Mon Jan 26 15:53:12 EST 2009


'Once in the lifetime' on esiintynyt useassa Topband reflektorin kommentissa viikonlopun kisasta. 
Tähän kommenttiin voi yhtyä. Eli siis kelit olivat erinomaiset.
Tavoitteena oli Assisted luokassa kerätä mahdollisimman hyvä kerroin ja workkia paljon DXiä.

Kusoja tuli 760, maakerrointa 84 ja NA-kertoimia 49 pinnoja 698k.
Jenkkejä 185, Kanadaa 26 ja Japseja 17.  Japsien tulo oli pettymys. Se johtui osittain eurooppalaisten tiheydestä japsibandilla, klikityksestä ja mahdollisesti myös vastaavista ongelmista Japanissa. Kuuntelu ja jakson pitäminen siis oli melkoinen ongelma.
Yleensäkin vapaan kuuntelukelpoisen jakson löytäminen oli työn takana puhumattakaan löydetyn reiän pitämisestä. Reikiä kyllä löytyi, mutta jos vasta-aseman taajuus poikkesi omasta enemmän kuin 50 Herziä, niin vaikeuksia saattoi tulla.
Toinen ongelma oli klusterille ilmaantuneen uuden kertoimen workkiminen. Tuntui siltä, että puoli Eurooppa oli puolessa minuutissa jaksolla. Siinä touhussa kusoreitti putosi pohjiin.

Oli mielenkiintoista havaita (pikavertailun tuloksena), että ajamalla kaksinkertaisen kusomaarän pääsi  samaan kertoimeen. Pelkällä kertoimella siis ei kunnon tulosta saa aikaiseksi, kun pileuppia ajamalla ja ajoittaisella bandin selauksellä samat kertoimet tulee lokiin.
Hyvä esimerkki oli HS0ZEE, jota jahtasin klusterin perässä usean kerran, kun ilmestyi aika ajoin bandille. En häntä kunnolla kuullut kertaakaan, kunnes sitten  vastasi minun CQhun.

Keli siis oli mahtava. DXiä olisi varmaan tullut enemmänkin, mutta 30h sääntö rajoitti aamu- ja iltahämärän sekä päiväsajan workkimista. Kuulin muuten noin klo 12 SA KH6LCtä  449.

Miten mahtoi olla kelit pohjoisempana?

73

Ilmo, OH2BO




More information about the CCF mailing list