[CCF] KH6/OH7WV CQWW SSB SOSB20 HP (UA)

Esa Korhonen Esa.Korhonen at esju.com
Fri Oct 30 05:48:19 PDT 2009


Nonnih, se on sitten taas yksi kokemus lisää takanapäin.

SOSB20 osoittautui jälkikäteen ajatellen ehkä vääräksi luokkavalinnaksi ja olisin alunperin halunnutkin ajaa SOAB, mutta asemalla tuntui olevan "liikaa liikkuvia osia". Tuntui siltä että bandinvaihdot olisivat olleet liian monen nappulan takana jotta allbandia olisi voinut ajaa tehokkaasti; ja muutenkin siellä oli vain yhden radion setup.

20m tuntui olevan jotakuinkin kiinni auringonlaskusta auringon nousuun; siis lähes 12h vuorokaudesta. Mutta missä oli EU? Eurooppa ei koskaan 20:lla auennut. Lokissani on vain tusinan verran EU-QSOja, hyvä että sain 14 ja 15 zonekertoimet, hi. EU maista tuli ainoastaan OH, SM, F, GW, EA ja I. Johtuuko siitä että EU-asemien biimit olivat manner-USAan eikä pohjoiseen? Loki koostuu pääsääntöisesti W/JA/VK/ZL-asemista. Yllättävän paljon VK ja ZL -asemia; ikävä vain että ovat kaikki yhden pinnan kusoja.

OH:sta lokissa ovat
2009-10-24 1815 OH8X
2009-10-24 1928 OG6N
2009-10-24 2201 OH0Z
2009-10-25 1818 OH6CT
TNX näistä!

Lopputulemana vajaat pari tuhatta QSOa, vajaat sata maata ja zoneista jäi puutteeksi 22, 34 ja 37, score vähän päälle 600k. Tarkka lukema tulee myöhemmin, country-fileessä on jotain mikä laski joitakin maita ihmeellisesti joten se täytyy vielä tsekata. Zone 22 olisi pitänyt olla workittavissa, ennakkotietojen mukaan VU2PAI oli M/S, mutta eipä kuulunut. Olikohan zoneissa 34 ja 37 ketään?

Sinänsä olen tyytyväinen lukemiin singlebandiksi huomioiden käytännössä totaalinen Euroopan puuttuminen. Muutama hieno USA-pileup hyvällä ratella piti mielen virkeänä siitä huolimatta. Mikä mielenkiintoista, KH7Y muutaman mailin päästä piti enemmän QSOja, mutta workki huomattavasti vähemmän kertoimia, viidellätoista. Signaalia asemaltani tuntui riittävän, sain paljon 59+20...59+30 kommentteja manner-USAsta. Asema sijaitsee Hawai'in isolla saarella sen lounaisosassa; kotimaisen puhelinvalmistajan toosan GPS näytti 645mASL maston juurella.

Muutamia erikoisia huomioita:
Takavuosien suuret japsipileupit taitavat olla takanapäin pysyvästi koska sellaista ei saanut aikaan edes "läheltä" KH6:sta. Toki JA-asemia on lokissa mutta wanhojen hywien aikojen päättymätön japsiputki tuntuu olevan poissa.

Monet jenkit ryntäsivät kutsumaan heti kun löysivät pileupin, kuuntelematta ja tietämättä ketä kutsuvat. Tämä alkoi jossain vaiheessa suorastaan (!):ttaa. Kutsutaan, pidetään QSO ja sitten kysytään mikä sun kooli on...ja sitten todetaan että meillä on jo QSO. Näitä oli oikeasti harmiksi saakka, pahimmat tapaukset viisikin kertaa!

Tunnetuilla isoilla kutsuilla kuten W3LPL, K1TTT, K3LR jne. ei ollut lähelläkään bandin suurimmat signaalit.

Laitimmainen kerta kun workin millään kautta-kutsulla. KH6/OH7WV kutsua joutui liian usein jankkaamaan monta kertaa, jopa englantia natiivikielenään puhuville. Mikäli mahdollista, ei enää koskaan! Hirveetä ajanhukkaa joka joskus johti myös pileupin purkaantumisiin. Ääritapaus oli eräs LU-asema jonka kanssa ei ollut ongelmia signaalivoimakkuuden kanssa, mutta QSOn pitäminen vei varmaan 10 minuuttia kun kaveri halusi ihan välttämättä mieltää kutsukseni KH7WV eikä millään meinannut älytä kauttaviivaa. Onneksi ei ollut keskellä parhaita pileuppeja.

Vermeet:
IC-756 Pro III
AL-82 (1300W)
4el SteppIR yagi noin 20m maasta, noin 665mASL
BigIR vertikaali
N1MM logger

SteppIR-yagia käytin jonkun aikaa molempina päivinä Bi-directional moodissa (USA & VK/ZL). Toimi aika mukavasti vaikka ei siinä gainia taida paljonkaan olla kumpaankaan suuntaan.

73, Esa
BY4/OH7WV
More information about the CCF mailing list