[CCF] SAC ilmoittautumiset

Kari Korhonen kari.korhonen at kymp.net
Tue Sep 1 13:21:36 PDT 2009


Terve Timo, ilmoitan OF200AD:n SAC:n CW-osaan. Alla on kuvaus projektista hiukan niinkuin tiedotteen muodossa. Voit vapaasti pistää sen CCF:n mailing listalle. Itselleni on vielä arvoitus, kuinka sinne voi kirjoitella. Löysinkin sen ihan vahingossa SM3CER:n sivun kautta klikkaamalla CCF:n linkkiä. 73 de Kari OH5TS

HAMINAN RADIOAMATÖÖRIT  PYSTYTTÄVÄT YLEISÖLLE AVOIMEN  RADIOAMATÖÖRIASEMAN RUUTIKELLARIIN JUHLAVIIKONLOPUKSI

 

Haminan Radioamatöörit ry on osallistunut Haminan rauhan 200-vuotisjuhlintaan hankkimalla Viestintävirastolta erikoiskutsun OF200AD. Radioamatöörit ovat tähän mennessä pitäneet juhlavuoden kutsulla lähes 6000 yhteyttä yli 100 maahan ja kaikkiin maanosiin. Kaikki nämä yhteydet kuitataan QSL-korteilla. OF200AD-kortissa on tiivistetty englanninkielinen tietopaketti Haminan rauhasta.

 

Haminan kaupunki ja juhlaorganisaatio on antanut radioamatööreille käyttöön keskeisellä paikalla sijaitsevan Ruutikellarin 17 - 20.9. väliseksi ajaksi. OF200AD tulee ääneen Ruutikellarista viimeistään 18.9. Asema on äänessä ympäri vuorokauden ja yleisöllä on avoin pääsy asemalle seuraamaan työskentelyä. Paikalla on operoivien radioamatöörien lisäksi aina "oppaita", jotka kertovat yhteyksien salat vierailijoille. Työskentely tapahtuu puheella lauantai-iltapäivään, 19.9. asti, jolloin siirrytään sähkötykselle ja osallistutaan radioamatöörikilpailuun, pohjoismaiden väliseen maaotteluun.

 

Pohjoismainen maaottelu, nimeltään Scandinavian Activity Contest, järjestetään jo 51. kerran, aina kunkin vuoden syyskuun kahtena viimeisenä viikonloppuna, ensin sähkötys- ja sitten puhekilpailuna. Kilpailu alkaa lauantaina klo 15 loppuu ja sunnuntaina klo 15. Kilpailussa pohjoismaiset asemat työskentelevät vain muita asemia ja päinvastoin. 

 

OF200AD kilpailuasemalle tulee kolme työskentelypistettä. Kussakin työskentelypisteessä on radio ja tietokone. Tietokoneissa on kilpailulokiohjelma ja koneet  ovat verkossa keskenään. Tietokoneet ovat myös kytkeytyneenä radioamatöörien kansainväliseen klusteriin internetin välityksellä. Antennit pystytetään Ruutikellaria ympäröiville valleille.

 

Tiettävästi ensimmäistä kertaa radioamatööriasema osallistuu kansainväliseen kilpailuun avoimin ovin, yleisötapahtumana. Vaikka kilpailu tapahtuu sähkötyksellä, voi yleisö seurata tilanteen kehittymistä oppaiden avulla. Kilpailuloki heijastetaan valkokankaalle koko kilpailun ajan ja operaattorien kuulema tulee kovaäänisistä. Näin vierailijat voivat seurata tuloksen kehittymistä ja kokea kilpailun operaattoreiden korvin.

 

Juhlaviikonlopun aikana OF200AD:n tavoitteena on jopa 2000 yhteyden pitäminen ympäri maailman ja tietysti myös radioamatööriharrastuksen monipuolinen esittely. 


More information about the CCF mailing list