[CCF] Why not split in contest

Jari Jokiniemi oh3bu at luukku.com
Mon Nov 29 08:18:06 PST 2010


Kyseenalaistan lähtöasetelman. Minusta on täysin järjetöntä, että niinkin harvinainen DX kuin ZL8X tulee mihinkään kisaan mihinkään luokkaan minkäänlaisella panostuksella.

DX-puolella on lähes rajattomasti kysyntää tuon kaltaisille harvinaisuuksille. Joten jokainen kuso, joka ei hyödytä DX-jahtaajia, on hukkaan heitetty kuso. Ja erityisesti ne kusot, jotka isot pyssyt pitävät kisassa vain jonkun kertoimen takia, ovat pois niiltä, joille se olisi kokonaan uusi maa tai bandipinna. Uusi pinna DXerille on ainakin minun näkövinkkelistäni paljon arvokkaampi kuin yksi kerroin satojen muiden joukossa kisaajalle. UA3/15 antaa nimittäin täsmälleen yhtä paljon kerrointa kisaajalle kuin P5/160.

Erityisen järjettömäksi ZL8X osallistumisen kisaan tekee se tosiseikka, että siellä kaiken takana ei ole edes mahdollisuutta menestyä kisassakaan. 

ZL8-porukan olisikin kannattanut kisan aikana keskittyä workkimaan vaikka jenkkigeneraaleja ja eurooppalaisia pikku pyssyjä 20 ssb:llä. Viikonloppu on nimittäin aika monelle työssäkäyvälle normikansalaiselle se ainoa aika, kun voi yrittää workkia uusia maita. Siksi oikeasti harvinaisen maan ei tule haaskata viikonloppua kisaan. 

Heh, kovin yleisiä ovat nykyään sellaiset peditiot, että mennään jonnekin harvinaiseen paikkaan isolla porukalla. Pidetään siellä pakolliset koekusot 160 m myöten, ja ollaan sitten ihan hiljaa, kunnes kontesti alkaa. Kisa workitaan verissä päin ja saadaankin aikaan hyvä score. Ehkä tapellaan jopa mestaruudesta, jos se harvinainen maa sattuu sijaitsemaan riittävän pohjoisessa Afrikassa. Tai ei ainakaan liian etelässä. Isot pyssyt saavat taas kerran viidennenkymmenennen kusonsa kyseiseen maahan. ON4UN ja pari kaveriaan saa pinnansa topbandilla. Hyvästä yrityksestä huolimatta pikku pyssyt eivät tietenkään saa, koska 160:llä on kovasti rutinaa ja 20:llä pilet ovat kovin suuret. Kun kisa on ohi, niin onkin jo aika purkaa asema. Sanan nykyään on edellä ymmärrettävä tarkoittavan sellaista about viimeistä 10-15 vuotta. 

Putsattaisiin nyt sitten edes ne vähän hankalammat bandit ennen kisaa, kun kerran on vaivauduttu menemään matkaan isolla porukalla, jollei voimat riitä täysimittaiseen peditioon, ja pidettäisiin yllä 20:n majakkaa. Että edes joku saisi jotain uutta. 

Olenkin huomannut, että yritteliäät yhden miehen peditiot tyyliin UA4WHX ovat DXerille tuottoisampia kuin esimerkiksi erään Voodoogroupin megakisapeditiot. Vaikka jälkimmäiset pitävätkin reippaasti enemmän yhteyksiä. Edellä sanottu mitenkään rajoittumatta nimettyihin esimerkkeihin. 

Kuten yleisö huomannee, maailma on kovin erinäköinen, kun sitä katsoo vähän eri kantilta.

-Jari, OH3BU


pertti paalanen kirjoitti 29.11.2010 kello 17:26:
> tietysti taajuutta, mutta jos ZL8X tulee kisaan niin kyllä siinä kaikki
> hyötyy.  

....................................................................
Luukku Plus -paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista.
Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku


More information about the CCF mailing list