[CCF] Windows 7 ja lokisoftat

Jari Jokiniemi oh3bu at luukku.com
Mon Mar 28 12:01:12 PDT 2011


Kaikki tietokoneiden kanssa näpräämisestä minua enemmän kiinnostuneet varmaankin jo tietävät tämän, mutta sanottakoon nyt varmuuden vuoksi, että Windows 7:n vainoharhaisuus tietoturvan suhteen aiheuttaa kaikenlaista kivaa myös aiemmin kehumani DXKeeper-ohjelman kanssa.

Nääs kun DXKeeper haluaa oletusarvoisesti tallettaa lokin johonkin sen kaltaiseen paikkaan kuin C:\Program Files (x86)\DXKeeper\Databases, niin voipi olla, että kaikki näyttää aivan loistavasti olevankin niin. Mutta jos ihmettelet, miksei tietokantasi (se MDB-tiedosto eli Microsoft Access -tiedosto) näytä lainkaan päivittyvän, niin se johtuu tietenkin siitä, että meidän hieno käyttöjärjestelmämme onkin laittanut kaiken oikeasti paikkaan C:\Käyttäjät\Käyttäjänimi\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\DXKeeper\Databases.

No koska Microsoft luottaa omiin ohjelmiinsa, joskaan ei muihin, niin tuleekin aika kiva tilanne, jos ohjelmalla itsellään teet vaikka toiminnon "Pakkaa". Arvaat varmaan, että se ottaa pakaamisen inputiksi juuri sen tiedoston, missä sinäkin alunperin luulit tietojen olevan. Eikä sitä, minkä vainoharhainen Windows 7 on laittanut jonnekin muualle, missä viimeisimmät tietosi oikeasti ovat. Ja sinä menetät tiedot jonkun päivämäärän jälkeen. Paitsi jos olet sattumoisin vainoharhaisesti ottanut ADIF-kopion oikeasti, siis aikuisen oikeasti, jonnekin muualle. Mistä sitten aikuisen oikeasti luet sen Importilla, joka siis Microsoftin turvallisuuspolitiikan nimissä kirjoittaa ihan minne sitä itseään huvittaa.

Varmasti aika moni aiemmin Windows jossain muussa vallan mainiosti toiminut hamssiohjelma on kaatunut juuri presiis samaan problematiikkaan, jonka tässä toin esille yhden ohjelman esimerkillä. Perusvika koko touhussa tietysti on, että joku vaikutusvaltainen ohjelmoija on ollut sitä mieltä, että ohjelmat ja erityisesti käyttöjärjestelmä saavat tehdä jotain sellaista, mitä sinä käyttäjä et tiedä, vaikka olisit millä oikeuksilla kiinni koneessasi.

-Jari, OH3BU

http://www.kolumbus.fi/oh3bu/

....................................................................
Luukku Plus -paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista.
Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku


More information about the CCF mailing list