[CCF] DX-tulosten WEB työkalun DXA:n julkistus

veijo.kontas at nokia.com veijo.kontas at nokia.com
Mon Jan 30 08:30:53 PST 2012


Tervehdys DX-kansa ja aiheesta kiinnostuneet.

OHDXF:n kesäleirillä julkistama projekti DX-taulukoiden automatisoinnista (DXA) käyttäen web-työkaluja on valmistunut ja se on valmis otettavaksi käyttöön. Projekti oli ajateltua isompi, mutta silti eteni hyvin ja toivomme lopputuloksen palvelevan mahdollisimman monipuolisesti DX-kansaa. 

Ohessa on lyhyt intro DXA:n käyttöönotosta ja tästä on tulossa myös pitempi artikkeli RA:han.

Ohjelman linkki löytyy ohdxf (www.ohdxf.fi) webistä  DX-Taulukot -> DXa login. Itse taulukot löytyvät valinnasta DX-Taulukot -> DXa-taulukot. Ensimmäisellä kerralla pitää ohjelmaan rekisteröityä kohdasta 'Rekisteröidy tästä' ja syöttää kysytyt tiedot sekä luoda itsellesi salasana, millä pääset seuraavalla kerralla loggautumaan sisään. Toivottu QSO:jen syöttötapa on koko login syöttäminen DXA:han ADIF-formaatissa (=LoTW-muoto), koska tällöin saadan paljon enempi irti tilastoista ja muista toiminteista. Mutta mikäli logi olisi kohtuuttoman suurikokoinen, tai kaikki QSO:t eivät ole koneella lainkaan, tulokset voidaan syöttää kiinteinä lukuarvoina. Jos syötetään lukuarvo, sitä käytetään taulukoissa login sijasta. Logia ladattaessa DXA osaa kohtuudella määritellä maat, mutta kunkin on tarpeen tarkistaa omat maansa ja käsin korjata ne. OHDXF pyrkii ylläpitämään mahdollisimman tarkkaa maatiedostoa, mutta ei voi ottaa vastuuta sen virheettömyydestä, tilanteet elävät sen verran tiuhaan. 

Ohjelmaan on esisyötetty syksyn tilanne, mutta tästä eteenpäin ylläpito vastuu on kutsun omistajalla.

Haluamme myöskin muistuttaa DX-taulukoiden säännöistä (DX-Taulukot -> Taulukoiden säännöt ja erityisesti kohta 1b, missä vaaditaan banditaulukoihin top 10 listalaisilta tarkemmat tiedot. 

DX-taulukoiden ja DXA ohjelmiston yhteyshenkilö on Harri, OH4BW. Hänet tavoittaa sähköpostilla 'omakutsu at sral.fi' tai puhelimitse 050-382 5510. Toki muitakin hallituksen jäseniä voi asian tiimoilta vaivata.

Taulukot mahdollistaa selvästi aiempaa monipuolisemmat palvelut. Erityisesti aloittelevat hamssit pääsevät myöskin listoille ja pystymme myöskin luomaan uusia taulukkoluokkia helposti. Toivomme mahdollisimman laajaa DXA:n käyttöönottoa, jotta taulukkopalvelu kuvastaa mahdollisimman hyvin todellisen tilanteen.

Antoisaa DX-vuotta 2012 toivottaen,

OHDXF-hallitus.

PS. Toivottavasti mahdollisimman moni yhdistyksen jäsen osallistuu risteilylle ! Ohjelma on kovatasoinen eikä tämmöisiä tapahtumia ole mailman laajuisestikaan kovin monia.More information about the CCF mailing list