[CCF] Galluppia OH-kisoista

Ari Vepsäläinen ari.vepsalainen at kolumbus.fi
Sat Jun 9 02:09:27 PDT 2012


Tere

galluppi skimmereistä/klustereista kotimaan kisoissa:

- nykyiset säännöt eivät kiellä, joten niiden käyttö ei ole sääntörike, käyttö on sallittua. Niitä käytetään jo nyt, on käytetty vuosia eikä silti tule tasapelejä.
- mikäli kielletään tai sallitaan niin sen periaatteen täytyy olla totaalinen, mitään välimalleja ei voi olla tyyliin "skimmeri kotona ok, skimmeri naapurissa ei, skimmeri kerholla juu, skimmeri netistä ei". Aivan saman hyödyn antavat, olivat ne missä tahansa. Ja tavoitehan tässä on suunnilleen tasapuolisen kisan mahdollistaminen. 
- skimmeri on merkittävä apu, oli se laatikko missä tahansa. Sijainti epäolennaista. so2r tai edes jonkinlainen kakkosvastaanotin on iso apu samoin kotimaan kisoissa kun marginaalit ovat niin pienet.

Itse en muuttaisi mitään, eli jättäisin mahdollisuuden edistyneelle operaattorille hyödyntää mitä teknologiaa haluaa. Esim skimmeriä, rbn:ää tai muuta spotting-systeemiä. Self-spotting menee jo epäurheilijamaiseksi käyttäytymiseksi, mikä tekee siitä kiellettyä. Mutta vastustan sääntöjen kanssa hifistelyä. Käytännössä suositaan sitä pientä yksityiskohtaa mitä itse käytetään ja se mitä ei itse käytetä, se haluttaisiin kieltää. Todnäk sääntöjen monimutkaistaminen karkoittaa osallistujia, jotka eivät tiedä mitä nämä tarkoittavat tai olettavat, että niillä olisi joku ratkaiseva merkitys. Ei niillä ole kotimaan kisassa.

Skimmeri, rbn, cat, abs, wc ja co2 sallittuja. TD kielletty.

73 Ari -6MW More information about the CCF mailing list