[CCF] NRAU ja itseohjautuvaa strategiaa

Ville Lintervo Ville.Lintervo at sanako.com
Mon Jan 13 03:11:34 EST 2014


Pitkästä aikaa NRAU-Balticissa ja omasta mielestä ihan kohtullisin tuloksin vaikka SSB-osaa vaivasi ongelmat vanhan tekniikan kanssa.

Ensimmäistä kertaa näet kilpailusuoritustani ohjasi vanha IC-765, joka on palvellut jo lähes neljännesvuosisadan suuremmitta ongelmitta.  SSB-osan lähestyessä ja vfoa pyöritellessäni aloin tuntea jonkisorttista jäykkyyttä vfon rullauksessa, joka eteni sitten siten, että muutaman minuutin päästä vfon nuppi ei pyörinyt enää ensinkään vaan se jämähti tukevasti jumiin (765 tyyppivika). Vaikka kuvatun kaltaista kriisiä varten olen kahdentanut kriittiset komponentit, radion vaihtaminen ei tällä kertaa onnistunut, koska toinen samanlainen ankkuripaino oli jo valmiiksi telakalla odottamassa sulakkeen vaihtoa.Työskentelystrategia muuttui siis kerralla CW-osan vapaasta pyörittelystä SSB-osan tontin ostamiseksi ja tällaisena sitten pysyi kutakuinkin koko kisan ajan pois lukien tontin vaihtoja, joka tapahtuivat N1MM:n bandmappia klikkailemalla.

Mitä itse kilpailuun tulee niin tämähän oli mukavaa huutamista ja asemia oli paljon liikkeellä. Osa LY ja YL-asemia olivat 80llä tosi hiljaisia  eli mikäli tämä kisa tulee tavaksi lienee parasta kyhäillä jokin antenni tuon hoitamiseksi.

CW-osa  157 qso, 101 piiriä, 31714 p
SSB-osa 181 qso, 113 piiriä, 40906 p

Vaikka tuloksella ei kärjen tuntumaan pääsekään niin julistaudun kuitenkin jo tässä vaiheessa moraaliseksi voittajaksi selitysrintamalla.

Kiitos kusoista !

Ville OH1JD (OH1D, OG1D)
More information about the CCF mailing list