[CCF] Kulmavaihteista

Jari Jokiniemi oh3bu at luukku.com
Fri Apr 10 15:39:02 EDT 2015


Kutka olette rakentaneet pyöriviä mastoja, osannette kertoa hyviä ajatuksia seuraavanlaiseen ongelmaan:

On kiinteä masto, jossa on aika pienet antennit 60 mm mastoputkessa, josta maston sisällä valtaosa (4 m), mutta roottori on niin huono (Yaesu G-1000), että se hajoaa jatkuvasti milloin mistäkin.

Mastokin on huono. Se on sen verran kapearakenteinen, että sen sisään ei saa laitettua kunnollista roottoria katkomatta pienoja. Tässä yhteydessä kunnollisella tarkoitetaan amerikkalaisia Tailtwistereitä tai vastaavia. 

Oletetaan, että ongelman ratkaisu sillä oikealla tavalla, eli muuttamalla masto pyöriväksi, on syystä tai toisesta poissuljettu. 

Ja nyt tulee se kysymyksiin johtava kuningasajatus. Maston ulkopuolellahan on tilaa vaikka kuinka. Jospa laitettaisiin maston sisään kulmavaihde, jotta kunnollinen roottori, joko kaupallinen tai itse tehty, voitaisiin laittaa maston ulkopuolelle. Pyörivien mastojen rakanteaat ovat käyttäneet kulmavaihteina jotain autonosia, joita saa purkaamoilta. 

Mitäs ne osat olivatkaan nimeltään? Mitä sellaiset maksavat noin suurin piirtein? Mitä sellaisten valinnassa pitäisi huomioida? Mitä muuta pitäisi huomioida?

-Jari, OH3BU

http://www.kolumbus.fi/oh3bu/


More information about the CCF mailing list