[CCF] Joulusprint CW OH6KZP/P

Kim Östman kim.ostman at abo.fi
Tue Dec 26 09:37:18 EST 2023


Moi,

Tänään ehdin mukaan Tapanin-kilkutteluihin eli CCF:n Joulusprintin CW-osaan. QTH:na oli Kuutosten Cupin tavoin Turun Ruissalon Kansanpuiston parkkipaikka, ja luokkana tällä kertaa single op QRP (5 W).

Ainakin CW-osassa keli oli kummallakin bandilla mukiin menevä, vaikka ennen kisaa 80m:lla pitämissäni fonekusoissa olikin havaittavissa aikamoista "kuoppaisuutta". 

Tulos 22 + 16 = 38 kusoa ja 9 + 8 = 17 maakuntaa (oma pois lukien), 1 292 pistettä. Lokirobotti (https://logs.sral.fi) oli näköjään viritetty niin, että omastakin maakunnasta sai kertoimen, mutta sääntöjen mukaan niin ei ole.

Saksalaisilla oli oma joulukisansa samaan aikaan, ja se oli 40m:llä suoraan sanottuna katastrofi. CW-bandi oli aivan täynnä ja harvojen OH-asemien hakeminen sieltä seasta kävi kovasta työstä. DL-maan kontestisanoma sentään alkoi kirjaimella, mikä tarjosi hieman helpotusta. Mutta QRP-miehenä 40m:llä oli turha jäädä täyteen ammutulle bandille kutsumaan CQ:ta, kun sprintin plokkauskuso oli hoidettu. 

Saksalaisten kisa loppui samalla kellonlyömällä kuin meidän sprinttimme. Jos siis CCF:ssä löytyy puhtia, niin ensi vuonna kannattaisi koordinoida kellonajat DL-maan kisajärjestäjän kanssa, jotta kaikilla olisi kivempaa :)

73
Kim OH6KZP/P


More information about the CCF mailing list