[TOEC] Inför SSB-SAC:en (utskick nr 3)

Petri diesel at ftpse.net
Fri Sep 23 19:36:54 EDT 2005


(Petri SM5YZB hjälper mig att skicka ut detta via en annan låda, då meddelandet tydligen blev bortfiltrerat via Spray)





Bästa kamrater



Som vi kunnat läsa av inläggen efter CW-delen av SAC, var det bra flyt på körandet från Sverige. Detta har man noterat i Finland och man laddar där för fullt. Det finns bara ett svar från oss om vi vill vinna: vi måste ge fullt pådrag.



Gå till riggarna imorgon, även för bara någon timme om ni är upptagna med annat, hellre flera timmar och allra helst 24 timmar. Glöm inte att gå ut på de höga banden först, prova i alla fall 15 meter direkt kl 12Z för att inte missa öppningen där. 20 meter hinner man köra i alla fall. Grey line-utbredningen är bra att fånga kring kl 17Z på 40 och 80 meter, risk finns att man glömmer det om det är bra drag på 20 meter. Om man sedan kommer ihåg de låga banden någon timme senare, har gråzonen redan gått över till natt. Anledningen till att jag skriver om detta är att jag just gjorde dessa fel vid CW-SAC:en... Vid genomgång av strategin efteråt med contesträvarna DL3DXX Dietmar och DL5LYM Tom framkom dessa synpunkter. De rekommenderade också intag av söta drycker och undvikande av alltför tung diet under pågående tävling; är man proppmätt, blir man lätt dåsig. Allra helst ska man försöka köra alla 24 timmarna rakt av, det går med normal kondition om man för övrigt är frisk. Man kan alltid sedan gå och lägga sig lite tidigare på söndagskvällen, hihi!



Från VRK blir det tre SOSB-satsningar. På 20 meter kör undertecknad med callet SM5S. På 40 meter kör Petri SM5YZB med anropet SA5Y. På 80 meter debuterar SM5XYA Hanna 13 år med sin första egna tävling. Hanna har några gånger varit med på fieldday i Norge, se QRZ.com/LA3SRK . Språket i klubbstugan blir därmed finska, vilket betyder att det är SISU som gäller! Vi hoppas att det ska vara likadant i hela Sveriges avlånga land.



Vi hörs på testen. Gå ut till riggarna, ge järnet, visa att det är tåga i svenskarna, visa att ni vill VINNA!



Så nu tar vi om vår heja-ramsa: HAKKAA PÄÄLLE RUOTSIN POIKA!



73 de SM5SIC Göran






More information about the TOEC mailing list