[CCF] Keskustelua kotimaisista HF-kontesteista

Timo Timo" <timo.klimoff@kolumbus.fi
Sat, 29 Dec 2001 12:21:32 +0200


> Mielestäni tilanne on kärjistynyt ex OH9-piirissä. Montako "aitoa"
> OH9-piirin asemaa on nykyisin OH-kilpailujen tuloksissa.
> Eihän siellä aikaisemmkaan montaa kilpailuasemaa ole ollut.
> 
> Millä muutoksilla lisäarvon ulosmittaaminen ja OH-kilpailujen säännöt
> saadaan kohtaamaan paremmin toisensa.
> 
> Vain onko tilanne mielestänne OK?

Mielestäni tilanne on nykyään paljon parempi!

Nykyään on mahdollisuus jopa voittaa ilman että on se kaveri OH9-piirissä antamassa sen yhden kertoimen. Aiemmin se jolla oli kaveri Rovaniemellä - ja härskeimmässä tapauksessa jopa kaveri puolessavälissä "releoimassa" kusoa - sai ainoana etelässä kertoimen ja voitti (joissakin kisoissa säännöt olivat jopa sellaiset, että 20 qsoa vähemmän workkinut saattoi voittaa noilla kertoimilla). Mielestäni säännöt ovat silloin onnistuneet kun voittajaa ei ratkaise fortuna eikä lokienlähettäminen/lähettämättömyys.

Ja kuten TQ:kin totesi: eipä tainnut ennenkään olla kuin "se yksi oikea ysi" äänessä kotimaan kisoissa. 80-luvulla äänessä olleista ovat useimmat joko kuolleet tai muuttaneet etelään. Onneksi muutama aitokin asema on vielä (OH9MRW, OH9RJ ...), CCF:n jäseniä Lapista on vain yksi. Sama ongelma oli ennen nelosissa - nyt sieltä on kivasti porukkaa. Muistan myös yhden Viitosten Syysottelun, jossa jäi toisella bandilla viitoskerroin workkimatta.

En siis usko, että tämä sääntömuutos olisi ollut aktiviteetin laskun(?) syynä. WRTC vapaat harjoitukset osoittivat, että oikeilla keinoilla on mahdollisuus saada kotimaan kisat uuteen kukoistukseen.

73 ja kotimaan kisoissa kuullaan!

Timo OH1NOA


--
CCF on WWW:        http://www.qsl.net/ccf/
Submissions:       ccf@contesting.com
Administrative requests: ccf-REQUEST@contesting.com
Problems:         owner-ccf@contesting.com