[CCF] SAC soppaa vielä

esa.p.korhonen@nokia.com esa.p.korhonen@nokia.com
Fri, 11 Oct 2002 04:56:31 -0500


Morjens.

Lueskelin tuossa ruokatunnin iloksi CCF arkistoa siltä aikaa kun olin reflektorilta QRT. Erittäin mielenkiintoista keskustelua SAC'n tiimoilta.

En ole monistä syistä johtuen ollut mukana SAC'ssä moneen vuoteen, paitsi pari vuotta sitten työkeikan yhteydessä OH7M'llä kun linukkamme hajosi ja homma meni ihan p-jauhannaksi. Aktiivisesti kisaa aiemmin workkineena tässä joitakin heti mieleen tulleita ajatuksia....

1. Yhä enenevässä määrin kontestereilla on erillinen asema jossakin kauempana. Niin Suomessa kuin muuallakin. Kahtena peräkkäisenä viikonloppuna sinne matkaaminen on monille meistä ihan käytännöllinen este. Vaikka esim. oma perheeni harrastustani tukeekin, ajaminen kahtena viikonloppuna peräkkäin 400km suuntaansa ei ole mielekästä. Sama tilanne oli jenkkilässä asuessa, tosin ajomatkaa siellä oli vain puolitoista tuntia suuntaansa. Trendi on kuitenkin remote kisa-asemiin päin ja pitäisi muistaa tulevaisuutta ajatellen. Myönnetään ihan suosiolla että SAC on kuitenkin suhteellisen pieni kilpailu ja maailmalla ei varmasti sen perään lähdetä kahtena viikonloppuna.

2. Jos CW ja SSB yhdistetään samalle viikonlopulle, miksi niiden pitäisi olla päällekkäin? Ensimmäiset 24h CW ja siihen perään toiset 24h SSB, kukin ajaa sitten mieleisensä moden tai molemmat. Ja mahdollisuus ilmoittaa joko CW, SSB tai Mixed. Aika voi tietysti olla jotain muutakin kuin 24h per osio, säädetään sopivaksi.

3. JFN esitti että laitettaisiin toimittamattomat awardit jakoon....jees, ihan mielelläni minäkin yhden puuttuvan pahvini ottaisin kun ei ole kymmenessä vuodessa tullut perille asti :-)

4. Baltian maiden mukaanotto on hieno idea!

5. Jep, kannatan ehdottomasti yhdistämistä, mutta ei panna osioita päällekkäin. Sillä vältetään myös JTE'n esittämä asemien levittäytyminen ja katoaminen bandille.

6. Ja vielä lisäksi: jotenkin SAC:n tunnettavuutta maailmalla pitäisi saada nostettua. Olin yllättynyt miten huonosti SAC tunnettiin esim. North Texas Contest Clubissa...sen aikaa kun siellä vietin, yritin rummuttaa kilpailumme puolesta ja toivottavasti onnistuin edes muutaman kontesterin 'käännytettyä' pysyvästi. Joka tapauksessa, jotain tarttis tehrä ja ideoita tähän tarvittaisiin. Jokin erikoisvivahde kisaan pitää löytää joka houkuttelee suuren jenkkimassankin mukaan.

73 de Esa
    oh7wv