[CCF] CCF joulukisa

Tomi Ylinen tomi.ylinen at luukku.com
Fri Dec 12 04:24:42 EST 2008


Moi
Tervetuloa sitten kisailemaan kinkunsyönnin lomassa. Olen lupautunut organiseeraamaan järjestelyt ja tarkastamaan lokit. Joten jo tässä vaiheessa voidaan keskustella, miten poistetaan esteet osallistumiselta.

Ja toivon mukaan kaikilta tulee tiedostoloki. Deadline on jo 4.1.

Lokifileitä ei tarvitse editoida, eikä raakatulosta tarvitse laskea. Luokkansa täytyy ilmoittaa meilin otsikossa tai rungossa. Eri meilissä CW ja SSB, kusotiedosto liitteenä.

Säännöt: http://www.sral.fi/kilpailut/saannot/joulukilpa08.pdf

Softakatsaus:

Win-test: NRAU-Baltic säännöillä. Periodia ei hallitse, mutta kuten sääännöissäkin mainitaan voi kikkailla bandeilla 80-40-20-15. Voi myös ajaa kusot oikeilla bandeilla, vaikka ne näyttää duplikaateilta. Täytyy vaan silloin CW:llä virittää Win-testin asetukset, ettei anna aina automaattisesti QSO B4. 
Myös on mahdollista tehdä molemmista periodeista oma tiedosto. Sarjanumero on helppo muuttaa (Edit / edit serial nr) toiseen fileeseen vaihdettaessa.
Lokifileitä ei tarvitse editoida eikä laskea pisteitä. Tuplafileitä ei tarvitse itse yhdistää, kun vaan nimet on eri. Win-testistä saa Cabrillon ulos.

Ruåtsalaisten ohjelmavaihtoehto on myös käytettävissä:

http://www.sk3bg.se/contest/log4u.htm

Tässä on NRAU-formaatti, joka toimii sanoman ja kertoimien puolesta. Periodeja ei ilmeisesti tunne.
Täytyy siis workkia dupeina.

Minulla ei ole tästä käytännön kokemusta, osaisiko joku kertoa enemmän tai testata / keksiä niksejä. Cabrillo ja muitakin formaatteja helposti otettavissa ulos.

Vanhan DOS-pohjaisen Fintestin saa minulta. Syysottelussa käytin Mikrohamin boksin kautta ja toimi jollakin tavalla tämän päivän kannettavan kanssa. Paremmin pelaa kuitenkin vanhemmilla windows-versioilla COM/LPT porteilla. Ascii file 
(Tiedostot->Tallenna Asciina) on se, mikä kuuluu

Yleinen taulukko, esim Excel, kelpaa. Tarvittavat lokisarakkeet: Aika, kutsu, annettu sanoma, saatu sanoma, bandi. Excel-työkirjan saa lähettää sellaisenaan, muista ohjelmista txt-tiedosto.
Ei kuitenkaan mielellään vapaamuotoista tekstinkäsittelyä.

Että näin. Tavoittelen tällä viestilläni sitä henkeä, että kaikki käy. Mukaan vaan.

t Tomi OH6EI
 

More information about the CCF mailing list